Κρήτη

Ηράκλειο

Στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα των αστυνομικών

astynomikotmima.jpg

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Μινώα Πεδιάδας καθώς και στον Αστυνομικό Σταθμό Καστελλίου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Αστυνομικό Τμήμα Μινώα, την περασμένη Τρίτη. Η υποστελέχωση ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, παραμένει σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

Την 06-02-2018, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας,  επισκέφθηκε την έδρα του Α.Τ. ΜΙΝΩΑ Ηρακλείου όπου από τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους. Προβλήματα σοβαρά τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσιακή τους ζωή όσο και στην αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς τους. 
Ειδικότερα  η υποστελέχωση τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα όσο και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελίου, ακόμα και μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση, δεν αντιμετωπίστηκε αντίθετα επιδεινώθηκε με παράλληλη αύξηση του τομέα αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Υπηρεσιών. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής είναι να στελεχώνεται σπάνια εποχούμενη περιπολία και σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση του προσωπικού του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, το οποίο έχει επιφορτιστεί την αστυνόμευση της υπαίθρου, να έχουν γίνει οι περιουσίες των πολιτών έρμαιο εγκληματιών.
Παρά την κατάσταση αυτή οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών αυτών διατάσσονται σχεδόν καθημερινά να αναλωθούν σε μη αστυνομικής φύσεως πάρεργα (μέτρα τάξης σε γήπεδα ιδιωτικών ΠΑΕ και ΚΑΕ, συνοδεία προσωπικού ιδιωτικών εταιριών π.χ. ΕΛ.ΤΑ, επιδόσεις δικογράφων Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.α.) στερώντας από τους πολίτες το πολυτιμότατο αγαθό της ασφάλειας.
Επίσης από τις αρχές του έτους, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες του Νομού, έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας χωρίς να έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα η κατάσταση στους χώρους των αστυνομικών καταστημάτων να είναι αφόρητη τόσο για τους αστυνομικούς όσο για τους πολίτες και τους κρατουμένους. Τέλος η υλικοτεχνική υποδομή είναι σχεδόν μηδενική τόσο όσον αφορά την κατάσταση των οχημάτων όσο και τα αναλώσιμα για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών.  
H άμεση λύση των ανωτέρω προβλημάτων είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και φυσικής ηγεσίας στους οποίους τα θέτουμε υπόψιν ώστε ξανά περιπολίες να βγουν στους δρόμους και οι πολίτες να νιώσουν πάλι ασφαλείς. 
Το Δ.Σ. μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. 
     
 Mε εκτίμηση,
 Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Πρόεδρος                            Γ. Γραμματέας
Γιώργος Πικράκης               Χρήστος Αναμουρλού

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER