Κρήτη

Ηράκλειο

Στο 1/3 έχει μειωθεί η κίνηση στα φαρμακεία του Ηρακλείου

Φαρμακείο

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου, που παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις τους παραμένουν ανοικτές, τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των πολιτών και οι τεράστιες μειώσεις στο κέντρο της πόλης, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας για τον κλάδο. 

Από την μία πλευρά, οι επισκέψεις, ειδικότερα στα φαρμακεία του κέντρου, έχουν μειωθεί στο 1/3 , ενώ από την άλλη ακόμα και τα προϊόντα που πωλούν τα φαρμακεία αυτή την περίοδο έχουν πολύ μικρά ποσοστά κέρδους. 

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές δείχνουν έναν «φόβο» ως προς την επίσκεψη τους στα φαρμακεία, ενώ προς το παρών προχωρούν κατά βάση σε ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων. Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι φαρμακείων βιώνουν όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση παραμένοντας στην «πρώτη γραμμή», με κίνδυνο την υγεία τους. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Weekly Data της IQVIA η κίνηση σε πωλήσεις τεμαχίων την  τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου σε όλες τις προϊοντικές  κατηγορίες που διακινούνται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων σε σχέση με την  αμέσως προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζεται σαφέστατα μειωμένη. 

Ειδικότερα, η μείωση της κίνησης σύμφωνα με τα στοιχεία διαμορφώνεται ως εξής: 

Φάρμακα: -3,9% (-456 χιλ. τμχ.),

Προϊόντα OTC: -0,7% (-29 χιλ. τμχ.),

Καλλυντικά: -17,2% (-167 χιλ. τμχ.),

Προϊόντα διατροφής: -28,4% (-32 χιλ. τμχ.),

Προϊόντα φροντίδας ασθενών: -13% (-71 χιλ. τμχ.).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις συνολικά ανά κατηγορία καταγράφονται σε προϊόντα για το βήχα ή το κοινό κρυολόγημα, που σημειώνουν πτώση της τάξης του 21 %, σε προϊόντα διατροφής ή βρεφικές τροφές, που η μείωση φθάνει το 33 %, καθώς και σε προϊόντα φροντίδας ασθενών με τη μείωση να ξεπερνά σε ποσοστό το 25 %. 

 

 

 

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Βοριαδάκι και 38 βαθμοί στον νότο - ΒΙΝΤΕΟ

ηλιος, ηλιοφανεια

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη για το νησί της Κρήτης, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός στο βίντεο:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή