Κρήτη

Ηράκλειο

Στην κλινική Covid-19 νοσηλεύεται ο αντιδήμαρχος του δήμου Φαιστού - Το αίτημα του δημάρχου

κορωνοϊός

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και την Κλινική Covid-19, νοσηλεύεται από το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ήταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, έννοιωσε μια έντονη δύσπνοια με αποτέλεσμα να μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί στην κλινική, ενώ νωρίτερα επικοινώνησε μαζί του και ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος ανέφερε πως ο αντιδήμαρχος είναι καλά στην υγεία του.

Επίσης, με αφορμή τα 4 κρούσματα (2+2) που έχουν καταγραφεί σε δύο χωριά του δήμου από τα 7 συνολικά που έχουν καταγραφεί στη Φαιστό, ο δήμαρχος επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα για να μεταβούν επί τόπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να υποβάλουν σε τεστ όλους τους κατοίκους, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει. 

Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΔΥ εξέτασε τα προηγούμενα 24ωρα 97 συνολικά άτομα στο δήμο Φαιστού, με όλα τα τεστ να βγαίνουν αρνητικά.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σενάρια για παράταση του lockdown

Lockdown

Προς νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού συνεχίζεται με ένταση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στους επιδημιολόγους και την κυβέρνηση. Υπάρχει ο φόβος ότι μια χαλάρωση μπορεί να οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση και να δημιουργηθούν νέες εστίες ακόμα και σε περιοχές που αυτή την στιγμή παρουσιάζουν καλή εικόνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην προσπάθεια για περιορισμό της πανδημίας. «Επικρατέστερο σενάριο είναι το απαγορευτικό να παραμείνει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση, ίσως, τα σχολεία» αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των συζητήσεων που γίνονται.