Κρήτη

Ηράκλειο

Στην αρχαιολογία το ζήτημα για την αποκατάσταση ζημιών σε εκκλησίες της Βιάννου

vardakis_arxaiologia_090419.jpg

Η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης ζημιών σε εκκλησίες ιστορικά μνημεία, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Στην συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κυρία Βάσω Συθιακάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Βιάννου κύριος Παύλος Μπαριτάκης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας Ψαρής Φοράδας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαρής
Φοράδας, κάτοικοι και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι ναοί, ειδικά η εκκλησία της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη, θα πρέπει να εγκριθεί από την Υπηρεσία ωστόσο, μέχρι την έναρξη των εργασιών, θα πρέπει να γίνει προστασία των μνημείων από καιρικές
συνθήκες.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια των κατοίκων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου με σκοπό των προστασία των βυζαντινών μνημείων. Επίσης, ζήτησε από την κυρία Συθιακάκη να εγκρίνει άμεσα μέτρα προσωρινής προστασίας, όπως σκέπαστρο και υποστύλωση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

κινηση

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία και επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά από μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο δε φαίνεται να πηγαίνουν όλα "ρολόι", αφού σύμφωνα με αναγνώστες του ekriti.gr, οι οδηγοί του Ηρακλείου δίνουν "μάχη" με το δικό τους ρολόι από νωρίς το πρωί προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στις δουλειές τους.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που καταγράφεται στις οδικές αρτηρίες οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με σχολικές μονάδες (π.χ. Λεωφόρος Ιωνίας, Σμπώκου, Γιόφυρο), όπου πάλι από σήμερα  οι γονείς προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο σταθμεύουν εκατέρωθεν του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι οδηγοί να εξανίστανται.

 

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Πρώτο κουδούνι μετά από μήνες, με μέτρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες