Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή το "χάλι" των δρόμων στα νότια παράλια του Ηρακλείου

δρόμοι

Στα προβλήματα του οδικού δικτύου των νοτίων παραλίων του ν. Ηρακλείου και στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Εγκαταλειμμένο στην τύχη του έχει αφεθεί το οδικό δίκτυο στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει αναμφισβήτητα οικονομική ανάπτυξη και σημασία, ενώ αποτελεί παράλληλα δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Όπως επισημαίνει και στην παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στους Καλούς Λιμένες, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό των Αστερουσίων Ορέων, είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς ο μοναδικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος από την Πόμπια του δήμου Φαιστού και τα Πηγαϊδάκια είναι πολύ στενός και επιπλέον το οδόστρωμα έχει καταστραφεί  λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το 2013, με καθιζήσεις, χαντάκια,  λακούβες και σαμαράκια στη μέση του δρόμου, ενώ οι υπόλοιποι χωματόδρομοι της περιοχής είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Ο χωματόδρομος προς τους Καλούς Λιμένες από την Μονή Οδηγήτριας χρειάζεται διαπλάτυνση, επιδιόρθωση και σήμανση. Το χειμώνα, στην περιοχή αυτή είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων λόγω των κατολισθήσεων. 

Επιπλέον, το παραλιακό τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Καραβόβρυση-Χρυσόστομος-Κριγιοί-Πλατιά Περάματα, είναι  κι αυτό χωματόδρομος που βρίσκεται σε κακή και επικίνδυνη κατάσταση όπου εκτός από τους διερχόμενους οδηγούς κινδυνεύουν και οι μαθητές των σχολείων της Πόμπιας και των Μοιρών, καθώς πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά κατά τη σχολική περίοδο για τη μεταφορά μαθητών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβει η Κυβέρνηση και να βελτιώσει το οδικό δίκτυο που ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο πολίτες, τουρίστες και επιχειρηματίες, υποβαθμίζει την περιοχή και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια των διερχόμενων». 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 
«1. Για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο των νοτίων παραλίων του Ηρακλείου; 
2. Σκοπεύετε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο; Ποιος ο προγραμματισμός σας για την άμεση διενέργεια εργασιών;». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σταύρος Αρναουτάκης: Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή

γιορτή της μητέρας

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του: 

Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα. 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, διευρύνουμε την παρέμβαση μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου της μητέρας που καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε νέες και μεγαλύτερες προκλήσεις.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Καραμαλάκης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξεχνά τη μάνα, τη ναυαρχίδα της κοινωνίας μας

Λαμπρινός: Η μάνα θα αποτελεί πάντα το στήριγμα του ανθρώπου

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)