Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: «Και όμως δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο»

Σωκράτης Βαρδάκης

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού -της τάξης του 2%- η οποία θα διαμορφωθεί από τα 650 στα 663 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο από 29,04 σε 29,7 ευρώ, αποτελεί κοροϊδία για τους εργαζόμενους.», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, για αύξηση του κατώτατου μισθού και συνεχίζει:

«Τη στιγμή που το κόστος ζωής έχει αυξηθεί για την ελληνική οικογένεια, με την κατακόρυφη άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας,  των καυσίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης και  όταν μάλιστα, σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής επιτροπείας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό, αυξάνοντας κατά 11% τον κατώτατο, θεωρούμε εμπαιγμό για τους εργαζομένους την αύξηση του 2%. 

Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ανακαθορισμού του κατώτατου μισθού και ολοκληρώθηκε, ήταν τον Ιανουάριο του 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα η βελτίωση της ζωής των πολιτών δε στηρίχθηκε μόνο στην αύξηση των μισθών, αλλά και στην ενίσχυση των δημόσιων δομών και του κοινωνικού κράτους, εισόδημα σε παροχές για όλους.

Η μεγάλη διαφορά μας πηγάζει από την αντίληψή μας ,ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα που να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, είναι μέρος της λύσης για την αναπτυξιακή πορεία στη χώρα μας  και όχι μέρος του προβλήματος.

Καμία ανάπτυξη δεν είναι εφικτή με τη συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Καμία ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη αν δεν αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει και εφαρμόζει  η κυβέρνηση της ΝΔ διευρύνει τις  οικονομικές και κατ’ επέκταση τις κοινωνικές ανισότητες. Ιδίως όταν αυτό συμπεριλαμβάνει συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες και απαξίωση των δημόσιων δομών.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις διαβίωσης, αλλά και την συμβολή της τεχνολογίας, έχουμε καταθέσει στην κοινωνία την πρότασή μας για μια δίκαιη ανάπτυξη για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου του 2022 – Αναλυτικοί Πίνακες

Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών: Από σήμερα έως την Παρασκευή οι αιτήσεις

Ηράκλειο: Έριξε βεγγαλικά και προκάλεσε την πυρκαγιά

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER