Κρήτη

Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: Η επαναφορά κεκτημένων αποτελεί φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατιάς

vardakis-620x330.jpg

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιά ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σημειώνει στη δήλωσή του για την ημέρα ότι «Η επαναφορά κεκτημένων δικαιωμάτων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης».
Όλη η δήλωση:
«Το Μάη του 1886 σημειώνεται κορυφαία στιγμή με τα εργατικά συνδικάτα να ξεσηκώνονται στο Σικάγο διεκδικώντας δικαιώματα των εργαζομένων και κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με αυτή την ματωμένη εξέγερση των εργατών αλλά και με μια σειρά κινητοποιήσεων και οργανωμένων δράσεων που έπεσε σαν ντόμινο στις υπόλοιπες χώρες, κερδίζονται καλύτερες συνθήκες εργασίας. 
Στην Ελλάδα, όλοι οι κλάδοι μέσω απεργιακών αγώνων που χαρακτηρίζονταν από πρωτόγνωρη μαζικότητα διεκδικούσαν τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. 
131 χρόνια μετράμε από τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886 και 81 χρόνια από τους καπνεργάτες του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Κανένας τους δεν λύγισε, αντιθέτως έδωσαν μάχη και πλήρωσαν με τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η 1η Μάη είναι μέρα έμπνευσης και αλληλεγγύης. Είναι η μέρα της νίκης της εργατικής τάξης, είναι η μέρα των εργατών. 
Σήμερα καλούμαστε να αγωνιστούμε για δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και απορρυθμίστηκαν από πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων. Η επαναφορά των κεκτημένων δικαιωμάτων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης.»

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Εξασθενούν οι βοριάδες, ανεβαίνει η θερμοκρασία- ΒΙΝΤΕΟ

ανοδος θερμοκρασιας

Αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός που θα επικρατήσει στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ κυρίως στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού