Κρήτη

Ηράκλειο

Πρωτοβουλία Μποκέα: Τηλεδιάσκεψη με ΑΔΜΗΕ και εκπροσώπους της Δαμάστας

τηλεδιάσκεψη

Ο Δήμαρχος Μαλεβίζιου Μενέλαος Μποκέας και η νυν Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της ανοιχτής ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των σταθερών και δίκαιων αιτημάτων που έχουν τεθεί σε σχέση με το έργο της Ενεργειακής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική (μεγάλο καλώδιο) είχαν προγραμματίσει το προηγούμενο διάστημα συνάντηση στο Μαλεβίζι με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, που λόγω των έκτακτων συνθηκών δημόσιας υγείας δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Μετά από εκ νέου συνεννόηση τόσο με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας όσο και με τον ΑΔΜΗΕ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ και Γενικό Διευθυντή της «Αριάδνη» Γιάννη Μάργαρη. 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας Γιώργος Σαρρής και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαλεβιζίου Νατάσσα Νηστικάκη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε απομακρυσμένα και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας Στέλιος Τριγώνης. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Νικόλαος Καλογερής. Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη είχε επίσης ο Σπύρος Παπαευθυμίου, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και η νομικός Μαρία Πετούση, εκπροσωπώντας την ομάδα νομικής υποστήριξης του Δήμου για το ενεργειακό. Από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ συμμετείχαν επίσης ο Τεχνικός Διευθυντής της «Αριάδνη» Δημήτρης Μίχος, ο Διευθυντής Έργου της «Αριάδνη» Άγγελος Σταματέλλος, καθώς και τα μέλη της ομάδας διαχείρισης τεχνικών θεμάτων της «Αριάδνη» Κωνσταντίνος Ντότας και Κωνσταντίνος Καμπουρίδης.

Με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα η τηλεδιάσκεψη
Με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα η τηλεδιάσκεψη

Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Προφανώς και η ενεργειακή ανεξαρτησία της Κρήτης είναι μείζον ζήτημα, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει με τους σωστούς και κυρίως δίκαιους όρους, σε ορθολογικό πλαίσιο. Το ήδη πολλαπλά επιβαρυμένο Μαλεβίζι καλείται εκ νέου να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος για όλο το νησί. Ζητούμενο για μας είναι να θωρακίσουμε την περιοχή και τους ανθρώπους μας. Δίνουμε τη μάχη συλλογικά και τεκμηριωμένα. Με άξιους επιστήμονες. Με στρατηγικές θέσεις και διεκδικήσεις όσων διαχρονικά μας αναλογούν. Και βέβαια βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στην κοινωνία της Δαμάστας. Ο Δήμος είναι παρών με γρήγορα αντανακλαστικά, ενότητα, αμεσότητα και δυναμική διεκδίκηση. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον ΑΔΜΗΕ είναι μόνο μια πτυχή του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας