Κρήτη

Ηράκλειο

Πόρτα – πόρτα πάει τα τρόφιμα στις οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ ο Δήμος Ηρακλείου

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Πόρτα- πόρτα θα διανείμει τα τρόφιμα σε 2.557 οικογένειες ωφελούμενων του ΤΕΒΑ ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να τηρηθούν από όλους τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και παράλληλα να στηρίξει όλες αυτές τις οικογένειες που δοκιμάζονται καθημερινά και περιμένουν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για να ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες για την καθημερινή επιβίωση.  

Η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου από τις Κοινότητες Κυπαρισσίου, Ασιτών και Δαφνών και θα συνεχιστεί την Παρασκευή στην πόλη του Ηρακλείου. Εργαζόμενοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών συνεπικουρούμενοι από εργαζόμενους και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου θα προχωρήσουν στην διανομή των τροφίμων τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι της κατ΄ οίκον παράδοσης των τροφίμων στις οικογένειες των ωφελούμενων του προγράμματος έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία και επιβεβαίωση διευθύνσεων προκειμένου να περιοριστούν οι καθυστερήσεις. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το απαιτητικό και δύσκολο εγχείρημα εκτιμά ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ θα μπορέσουν έτσι με ασφάλεια και υπομονή να παραλάβουν τα τρόφιμα τους, καθώς ο χρόνος παράδοσης αναμένεται να επιμηκυνθεί. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσοσμία από λύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου - Έκκληση στη ΔΕΥΑΗ

λυματα

Με την ανυπόφορη οσμή των λυμάτων που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά τους ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι των οδών Ηρακλή και Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, η ΔΕΥΑΗ δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν την δημοτική επιχείρηση για το πρόβλημα, ώστε συνεργείο να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

"Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν απαντούν δυστυχώς στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που κάνουμε στη ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ή να ανοίξουμε το παράθυρό μας. Κάνουμε έκκληση στην δημοτική επιχείρηση να στείλει τεχνικούς στην γειτονιά μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

(Φωτογραφία αρχείου)