Κρήτη

Ηράκλειο

Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τον θάνατο της εργαζόμενης στην καθαριότητα

απορριμματοφόρο

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της αδικοχαμένης συναδέλφισσας μας που εργαζόταν ως υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου στην Υπηρεσία καθαριότητας, τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, και συνεχίζει:

Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα αποτέλεσμα της εκμεταλλευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση, που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες στα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.
Αυτές είναι οι συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής και από το Δήμο Ηρακλείου να μην προσλαμβάνει επιπλέον μόνιμο προσωπικό, όπως απαιτείται σύμφωνα με τις ανάγκες του, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τη συσσώρευση ρεπό, που οδηγούν σε μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκλησης τέτοιων θανατηφόρων ατυχημάτων.
Μας λυπεί βαθιά ο άδικος χαμός της συναδέλφισσας και δυστυχώς  συγκαταλέγεται στην τραγική απαρίθμηση κι άλλων θανάτων ή βαρέων ατυχημάτων και δε μπορεί να μη μας φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Υπηρεσία καθαριότητας, με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και τα απορριμματοφόρα καρμανιόλες να βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές όλων.
Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα πια σε αυτή την κατάσταση και να δοθούν σοβαρές λύσεις λαμβάνοντας υπόψη η Δημοτική αρχή όλα τα μέτρα και τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια ατυχήματα. Να σταματήσει  εδώ η πολιτική ανακύκλωσης εργαζομένων που εφαρμόζεται για να καλύψει δήθεν τα βασικά κενά των Υπηρεσιών της.  
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της αφού σφυρίζει αδιάφορα παρά την αυξημένη επικινδυνότητα η οποία έχει επισημανθεί και τάσσεται με τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχει ευθύνες που δεν διεκδικεί εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας. Απαξιώνει τις υπηρεσίες των δήμων και μεθοδεύει την ιδιωτικοποίησή τους.
Χαρακτηριστική είναι και η στάση της πλειοψηφίας του σωματείου των εργαζομένων καθαριότητας όπου με τη σιωπή του φαίνεται να συγκαλύπτει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής οι οποίες είναι βαρύτατες. Δε δέχθηκε να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα της συναδέλφισσας ενώ γνωρίζει ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στην Υπηρεσία δε θα ναι το τελευταίο.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους παντού σε κάθε δομή και σε κάθε Υπηρεσία, σε κάθε σύλλογο να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Να μην περιμένουμε το επόμενο ατύχημα. Να παραμερίσουν τους διορισμένους-κυβερνητικούς συνδικαλιστές και να κάνουν το χαμό της συναδέλφισσας τους υπόθεση δική τους. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην πράξη αυτή την κατάσταση και να την ανατρέψουμε. Με μοιρολατρία δεν ξεπερνιέται τίποτα. Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να δώσουν την απάντησή τους σε τέτοια φαινόμενα.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες