Κρήτη

Ηράκλειο

Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου για τη συνάντηση με τον Υφυπουργο Τουρισμού

Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα στην Κρήτη ,έκτακτα με πρωτοβουλία των δευτέρων , το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου , και εκπροσώπων άλλων Σωματείων του κλάδου , σήμερα το πρωί συναντήθηκαν στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ΟΤΕΚ στο Κοκκίνι Χάνι και συζήτησαν για την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης αναφέρθηκε καταρχήν στην αναγκαιότητα αναβάθμισης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εργαζομένων.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός της μετεκπαίδευσης και να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως ειδικότητας να επανεκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα και στις νέες απαιτήσεις για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος του τουριστικού
προϊόντος.

Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου καθώς και την αναγκαιότητα να υπογραφεί άμεσα η Κ.Υ.Α.για να δοθεί η δυνατότητα μονομερούς αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζομένους για τον Μήνα Οκτώβριο ακόμα και αν έχουν απολυθεί.

Τέλος του επίδοσε υπόμνημα με τα αιτήματα μας και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την μετεκπαίδευση (2020-2021 για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν και τις προϋποθέσεις) καθώς επίσης και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας (εργασιακά) στα συναρμόδια Υπουργεία .

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα