Κυριακή 8 ΔΕΚ 2019 11:11
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Οι Αεροπρόσκοποι του Ηρακλείου υποδέχθηκαν το "Αερόστατο"

Οι Αεροπρόσκοποι του Ηρακλείου υποδέχθηκαν το "Αερόστατο"

aeroproskopoi6.jpg

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων των Αεροπροσκόπων στην Ελλάδα, το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου, υποδέχτηκε το «Αερόστατο» της ειδικότητας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Το Αερόστατο «προσγειώθηκε» στο TALOS PLAZA και υποδέχτηκε προσκόπους, παιδιά, αλλά και το ευρύτερο κοινό σε μία δράση η οποία σκοπό είχε τη γνωριμία με τον Αεροπροσκοπισμό μέσα από διαδραστικές και δυναμικές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εκτός όμως από τα παραπάνω η δράση μας είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού όλοι οι πρόσκοποι που συμμετείχαν στη δράση, προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας και έτσι  γεμίσαμε το καλάθι του αερόστατου με τρόφιμα τα οποία θα  προσφερθούν σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

aeroproskopoi5.jpg

aeroproskopoi5.jpg, by gpapadakis

aeroproskopoi4.jpg

aeroproskopoi4.jpg, by gpapadakis

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που μας επισκεπτόταν έβλεπαν το εργαστήρι κατασκευών με θέμα τον αέρα, το εργαστήρι αερομοντελισμού και τον  διαγωνισμό  πτήσεων με τα αεροπλάνα που έφτιαχναν τα παιδιά. Επίσης, λειτουργούσε εξομοιωτής πτήσεων και στο χώρο του Καράβολα γίνονταν ασκήσεις εδάφους με αλεξίπτωτο πλαγιάς για τα μεγάλα παιδιά.

aeroproskopoi3.jpg

aeroproskopoi3.jpg, by gpapadakis

aeroproskopoi2.jpg

aeroproskopoi2.jpg, by gpapadakis

Τα παιδιά πέρασαν μια υπέροχη μέρα μαθαίνοντας από το φαινόμενο Bernoulli, φτιάχνοντας  μόνα τους ένα αεροπλάνο από depron το οποίο απογείωσαν , απογείωσαν και προσγείωσαν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης με τον προσομειωτή πτήσης, μέχρι να και να κάνουν φουσκώματα με το αλεξίπτωτο στην παραλία του Καράβολα.

aeroproskopoi.jpg

aeroproskopoi.jpg, by gpapadakis

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ για την άψογη φιλοξενία το Talos Plaza και συγκεκριμένα την κ. Γιανναδάκη Μικαέλα, η οποία αγκάλιασε τη δράση μας από την πρώτη στιγμή και το Family Radio 89,5, που μας κράτησε συντροφιά όλη μέρα με το χαρούμενο και οικογενειακό του πρόγραμμα!!!

Διαβάστε επίσης. . .

Θλίψη σκόρπισε το Ηράκλειο, η είδηση θανάτου του πρώην προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων...
Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τονΣεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και...
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές έως το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Κυριακή 8...