Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μενέλαος Μποκέας για το θάνατο του Σπύρου Στρατήγη

Μενέλαος Μποκέας

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του τέως Αντιδημάρχου Γαζίου και τέως Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Στρατήγη εκφράζει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας:

«Το Γάζι τον αποχαιρετά με θλίψη και η Αυτοδιοίκηση με σεβασμό. Ο Σπύρος Στρατήγης δεν είναι πια κοντά μας.

Τέως  Αντιδήμαρχος Γαζίου και τέως Δημοτικός Σύμβουλος, έβαλε πλάτη σε καιρούς απαιτητικούς για να δει το Μαλεβίζι ενωμένο να βαδίζει προς το μέλλον. Υπηρέτης της Αυτοδιοίκησης, εργάστηκε με ήθος και εντιμότητα και πρόσφερε πολλά στον τόπο μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του…

Καλό ταξίδι αγαπητέ Σπύρο στη γειτονιά των αγγέλων…»

Κρήτη

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

περιφερειακο συμβουλιο - τηλεδιασκεψη

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στις 24 Νοεμβρίου όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα:

-Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2021 προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη, η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό που αφορούν την προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Όπως επισήμανε 70 μικρομεσαίοι παραγωγοί, μεταποιητές τοπικών προϊόντων π.χ. ελαιόλαδου, κρασιού, μελιού κ.α. συμμετείχαν ήδη στις εκθέσεις και διαδικτυακές προβολές προϊόντων για το 2020 με σημαντικές συμφωνίες για την εμπορία και προώθηση των παραγομένων προϊόντων τους.

-Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το έτος 2021 με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Όπως τονίστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου η Κρήτη θα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού με στόχο την προσέλκυση όσον το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στο νησί μας, τονίζοντας ότι το τουριστικό μας προϊόν αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα της τοπικής μας οικονομίας και θα έχει την στήριξη την Περιφέρειας Κρήτης σε ότι προγράμματα και δράσεις απαιτηθούν.

-Έγινε υποβολή για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Κρήτης του έργου «Αποκατάσταση του κελύφους του Ιερού Ναού Φανερωμένης Άνω Αρχανών». Προβλέπεται η πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του Ναού.

-Εγκρίθηκαν δυο νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, και συγκεκριμένα το «RRI2SCALE» στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος HORIZON 2020, καθώς και το πρόγραμμα με θέμα «Μετριασμός των επιπτώσεων του κλίματος και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νησιά της Ευρώπης,
και ενίσχυση της κοινωνικής και μη εμπορικής αξιολόγησης της κλιματικής αλλαγής για την Ευρώπη για το 2050 και μετά.

-Εγκρίθηκε η εκτροπή της κυκλοφορίας από τον Κοξαρέ έως Ασώματο της επαρχιακής οδού 9 της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για την εκτέλεση του έργου «προστασία επαρχιακού οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις στο φαράγγι Κουρταλιώτη».

-Εγκρίθηκε η 8 η τροποποίηση του σχεδίου δράσης Περιφέρειας Κρήτης με την ένταξη νέων έργων στον αθλητισμό, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, και την ενίσχυση των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός του 2021 της Περιφέρειας Κρήτης