Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου έκοψε την πίτα του

pita_istiopl_3.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Heaven η Ετήσια Γιορτή του ιστιοπλοϊκού ¨ομιλου Ηρακλείου. Η βραδιά ξεκίνησε με την Ομιλία του Προέδρου, κου Νικήτα Μαυράκη, που έκανε ένα μικρό απολογισμό των σημαντικών δράσεων της παρούσας διοίκησης και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες γιατί "χωρίς συμμετοχή όμιλος δεν υπάρχει" όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 

pita_istiopl_5.jpg

pita_istiopl_5.jpg, by chara

Παρόντες ήταν οι συμμετέχοντες στις Σχολές Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του ΙΟΗ για το 2016 οι οποίοι χρίστηκαν και επίσημα Κυβερνήτες ( Skipper ) παραλαμβάνοντας τα πτυχία τους από τους εκπαιδευτές. 

pita_istiopl_4.jpg

pita_istiopl_4.jpg, by chara

Το γεγονός της βραδιάς ήταν βέβαια οι απονομές του εσωτερικού πρωταθλήματος του ΙΟΗ για το 2016. Τα αποτελέσματα έκρυβαν εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες αφού δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να μαντέψει τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν:
1ο Σκάφος το ΕΡΝΕΣΤΟ / ΟΔΥΣΣΕΑΣ του Μανόλη Καμπά
2ο Σκάφος το ΕΛΕΝΗ του Γιώργου Κυπριωτάκη
3ο Σκάφος το Christina toy εκπαιδευτή μας Μανόλη Βασιλειάδη

Τους δόθηκε ένα πολύ όμορφο αναμνηστικό δώρο που επιμελήθηκε ο Καλλιτέχνης Εκπαιδευτής μας Μανόλης Αποστολάκης.

pita_istiopl_1.jpg

pita_istiopl_1.jpg, by chara

Ακολούθησε η Κοπή της πίτας του Ομίλου όπου το φλουρί κέρδιζε ένα κόσμημα προσφορά του Κου Σπύρου Κανάκη. Η τυχερή ήταν η κα Γιασεμή Χριστοφή και στην κλήρωση μεταξύ των προσκλήσεων των συμμετεχόντων για ένα ταξίδι 2 ατόμων σε καμπίνα ΑΒ2 προσφορά του Χρυσού Χορηγού μας ΑΝΕΚ LINES το κέρδισε η μικρή μας Αθλήτρια Ζωή Βαγιού .

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε