Εκλογές 2019

Ν.Χαρδαλιάς στο Ράδιο Κρήτη 101,5: Οι εθνικές εκλογές αποτελούν για την ΝΔ την μητέρα των μαχών

νίκος χαρδαλιάς

Δελτίο τύπου της ΝΔ, αναφορικά με τη συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα τη στήριξη στον Γιάννη Κουράκη:

Νίκος Χαρδαλιάς στο Ράδιο Κρήτη 101,5: «Οι εθνικές εκλογές αποτελούν για την ΝΔ την μητέρα των μαχών. Έως τότε, οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές αποτελούν προτεραιότητα»
 
«Όπως πολύ σωστά έχει τονίσει ο Πρόεδρος της ΝΔ, οι περιφερειακές εκλογές είναι άκρως πολιτικές επιλογές. Οι περιφερειάρχες που θα προκύψουν θα κληθούν να συνεργαστούν με την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού σχεδίου που έχουμε για όλη την χώρα. Όλοι θα κριθούν με βάση τη θέση τους απέναντι σε αυτές τις κεντρικές εκλογές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Αργυράκη, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. κ. Νίκος Χαρδαλιάς. 

Βασικά σημεία συνέντευξης:
 
• Σε επίπεδο περιφερειών, η Νέα Δημοκρατία κάνει αδιαπραγμάτευτες πολιτικές επιλογές. Σε επίπεδο δήμων υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία και εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο είναι η ανάγκη νηφαλιότητας και ψυχραιμίας από τα στελέχη μας, που δίνουν τον αγώνα τους σε κάθε περιοχή, και να υπάρχει προσήλωση στον Β’ γύρο.
 
•Στην Περιφέρεια Κρήτης, καλούμε όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός νέου και ικανού ανθρώπου, με όραμα για την Κρήτη, του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, απέναντι σε ένα περιφερειάρχη που θεωρούμε ότι δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο προσπαθεί να προβάλλει. Άλλωστε συγχωνεύτηκε και με το ΣΥΡΙΖΑ.
 
•  Η ΝΔ καταρχήν δεν διορίζει δημάρχους. Σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο, αξιολογούμε ως μη θετική την θητεία του κ. Λαμπρινού, πλην μικρών εξαιρέσεων.  Με ιδιαίτερη προσοχή, σε διαβούλευση με τα στελέχη μας, και δεδομένου ότι δεν κατέστη εφικτό να έχουμε ένα σχήμα με επικεφαλής από την δική μας πολιτική οικογένεια, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων που είχαν ήδη εκδηλωθεί.

• Με γνώμονα και βασικά κριτήρια την αυτοδιοικητική εμπειρία, την ηγετική γνώση και επάρκεια, τη κουλτούρα συνεργασίας που διαχρονικά δείχνει να τον διακατέχει, τη προφανή διάθεση για ανανέωση, αλλά κυρίως τον προγραμματικό του λόγο και το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτει για το Ηράκλειο μέσα από τις εξαγγελίες του αξιολογούμε θετικά και εμπιστευόμαστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές την ανεξάρτητη, θεωρούμε και πολυσυλλεκτική, υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη. Προσβλέπουμε σε έναν έντιμο συνομιλητή, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που θα ωφελήσει το Ηράκλειο.
 
•  Όσο αφορά στελέχη που βρίσκονται ή θα βρίσκονται σε άλλους σχηματισμούς, υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα του κάθε αυτοδιοικητικού στελέχους μας να δώσει το δικό του αγώνα, από εκεί που εκείνος θα αποφασίσει. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κριτήρια, υπάρχει ανάγκη προσήλωσης και ψυχραιμίας. Και υπενθυμίζουμε ότι βασικός μας γνώμονας η ενότητα της παράταξης και η επίτευξη του βασικού μας στόχου που είναι μια κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.