Κρήτη

Ηράκλειο

Μαθητές από το Γάζι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο

unnamed_1_1.jpg

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες παρακολούθησαν 25 μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις του Μουσείου, να βιώσουν συναισθήματα και να δουν πως μέσα από τη σύγχρονη τέχνη αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα της εποχής μας όπως το μεταναστευτικό θέμα. Επισκέφθηκαν επίσης την έκθεση «Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες» που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο πλαίσιο συνεργασίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μέσα από την επίσκεψη, οι μαθητές ήρθαν σε πρώτη επαφή με την τεχνική της performance, που χρησιμοποιεί το σώμα ως μέσο για τη δημιουργία του έργου τέχνης.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASUS+, Δράση ΚΑ2, που συμμετέχει το Γυμνάσιο Γαζίου με θέμα “Omnes cives mundi sumus (Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου)”, σε συνεργασία με άλλα σχολεία από Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία και Ολλανδία. Στο πρόγραμμα αυτό το θέμα της μετανάστευσης προσεγγίζεται μέσα από τα έργα τέχνης και την αρχαία γραμματεία.

Το Γυμνάσιο Γαζίου ευχαριστεί θερμά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Μαρία Μαραγκού, τον Υπεύθυνο του Εκπαιδευτικού Τομέα και Εικαστικών Εργαστηρίων κ. Κώστα Χριστίδη, τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Σοφία Τρούλη και το Δήμο Ρεθύμνης για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας με το σχολείο και για αυτή την εξαιρετική εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές του.

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών