Κρήτη

Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: Δε βγαίνει λάδι η κυβερνητική πολιτική των δραματικών ελλείψεων στην Υγεία

Λαικη συσπέιρωση

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της  Περιφέρειας  σχετικά με την  υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας του νησιού από το ΕΣΠΑ της Κρήτης, για κάλυψη μισθοδοσίας συμβασιούχων υγειονομικών και προμήθεια ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού:

"Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας του νησιού από το ΕΣΠΑ της Κρήτης, για κάλυψη μισθοδοσίας συμβασιούχων υγειονομικών και προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στην ουσία η περιφέρεια Κρήτης προτρέχει να βάλει πλάτη για μεγαλύτερη απεμπλοκή του κράτους από τη χρηματοδότηση της Υγείας, πριν ακόμη και τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου «Νέου» - φτιαγμένου με παλιά υλικά - ΕΣΥ, για την ανάληψη αρμοδιοτήτων στην Υγεία από δήμους και περιφέρειες και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της.

Προσπαθεί να κρύψει τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων που δίνουν απλόχερα τα χρήματα από τη βαριά φορολόγηση των εργαζομένων, τη φοροαφαίμαξη του λαού, για να επιδοτούν βιομήχανους και εφοπλιστές, να ξοδεύουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ αντί για Υγεία, Παιδεία, για κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ταυτόχρονα, στοχεύει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες για να υποστείλουν τις διεκδικήσεις τους και να καθησυχαστούν για την κατάσταση στην Υγεία.

Αυτή η πολιτική της περιφέρειας πετά στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματα των αγωνιζόμενων υγειονομικών, το παλλαϊκό αίτημα για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με κρατική χρηματοδότηση και συντελεί στην ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και τη διαφοροποίηση- κατηγοριοποίηση των μονάδων Υγείας.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων ελλείψεων στην Υγεία, και επιβεβαιώνει τις σοβαρές ανάγκες, τρέχουσες και μελλοντικές. Δεν αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας στο νησί μας. Δε θα καλύψει τα κενά σε μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις ΜΕΘ. Η υγεία του λαού μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρως εξοπλισμένο με το αναγκαίο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων μόνιμης και σταθερής εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μπαίνει στη "μάχη του σταυρού". 

Ο γνωστός επιχειρηματίας είναι υποψήφιος για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER