Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Όπλα και ναρκωτικά... θαμμένα παντού - Χειροπέδες σε πατέρας και γιο

αστυνομική επιχείρηση

Μία τεράστια επιτυχία η οποία ήταν αποτέλεσμα προσεκτικών και επαγγελματικών κινήσεων των ανθρώπων που συμμετείχαν, είναι ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας χασίς και βαρύ οπλισμού σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα με τις Αρχές να πιάνουν κυριολεκτικά στον ύπνο τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Πληροφορίες λένε ότι στην επιχείρηση που στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου συμμετείχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και η ΟΕΑ Κρήτης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν περίπου 5 κιλά χασίς, 2 καλάσνικοφ, πολλές σφαίρες για καλάσνικοφ, πιστόλια καθώς και μία χειροβομβίδα. Άλλα θαμμένα κι άλλα ... σχεδόν θαμμένα σε διάσπαρτα σημεία στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βρίσκουν συνεχώς όπλα και ναρκωτικά. 

Οι Αρχές έχουν συλλάβει δύο άνδρες (πατέρας και γιος) ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα.

Οι δράστες είχαν παρακολουθηθεί και είχαν μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας εδώ και ημέρες. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί τους είχαν δει να επισκέπτονται συγκεκριμένα σημεία τα οποία σήμερα αποκάλυψαν όλα τα ευρήματα.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δωρεά ιατροτεχνολογικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων

ιατρικό κέντρο ανωγείων

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ανωγείων και το Δήμο Ανωγείων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα παραληφθεί επίσημα η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB προς το Κ.Υ. Ανωγείων και συγκεκριμένα ενός (1) ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου, τύπου CleorVue 350 και ενός (1) φορητού υπερηχοτομογράφου, τύπου Ultrasound.

Δύο υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων που αναμένεται ότι και με την εθελοντική συνεισφορά εργασίας που συνεχίζει ανιδιοτελώς να παρέχει στα Ανώγεια ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Γ.Ν. Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μερκούρης, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κ.Υ. στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ. Ανωγείων, παρουσία των θεσμικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Κρήτης, εκπροσώπων του δημόσιου συστήματος υγείας και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ανωγείων.

Κατά τη διάρκεια της, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης επιδιώκοντας να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας,  ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τη τοπική κοινωνία, θα τιμήσει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, για την ευγενική δωρεά, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΚ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, για τη δωρεάν μετάβαση που παρέχει προς και από την Κρήτη κάθε μήνα τα τελευταία οκτώ συνεχόμενα έτη στο Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αθηνών «Λαϊκό», κ. Κωνσταντίνο Μερκούρη και τη σύζυγό του κα Ευφροσύνη Πιέρρου, Δ/ντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, η οποία είναι η οργανώτρια της τακτικής καρδιολογικής εξέτασης και παρακολούθησης των κατοίκων της περιοχής, και τον Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Λαϊκό» Αθηνών, κ. Ιωάννη Μπαρμπετσέα, για τη νοσηλεία και την περίθαλψη που με ανιδιοτέλεια προσφέρει, μέσω της κλινικής και του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί, σε πολλούς καρδιολογικούς ασθενείς των Ανωγείων.