Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αλλάζουν τα πλάνα - Πότε θα γίνει τελικά η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ

ΒΟΑΚ

Αλλάζουν - ευτυχώς για λίγες μέρες - τα πλάνα που έχουν τεθεί απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα πλάνα για τη δημοπράτηση του ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε πως θα υπαρξει μια καθυστέρηση μίας εβδομάδας στην δημοπράτηση του ΒΟΑΚ 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης την ημέρα των εγκαινίων της νέας πτερυγας του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» είχε κάνει μια αναφορά για τη δημοπράτηση έργων σε σχεση με το ΒΟΑΚ. Ειχε πει ότι στις αρχές Μάη θα δημοπρατηθουν κομβοι του Βορειου Οδικού άξονα.

Αυτό που τόνισε στη διάρκεια της εκπομπής ήταν ότι η δημοπράτηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μάη - δηλαδή μεθαύριο - θα μετατεθεί για μία εβδομάδα αργότερα, ενω προανήγγειλε και νέες εξελίξεις σε ότι αφορά το Βόρειο Οδικό Άξονα.

 

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...