Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: 2η ημέρα και τα πρόστιμα πέφτουν "βροχή"

έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ στο Γιόφυρο

Το'πε και το'κανε η ΕΛ.ΑΣ κι έτσι σήμερα, δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης της άσκοπης μετακίνησης πολιτών, τα πρόστιμα άρχισαν ήδη να πέφτουν ... βροχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ηράκλειο, οι αστυνομικοί μέχρι και τώρα έχουν βεβαιώσει περισσότερα από 7 πρόστιμα σε πολίτες που βγήκαν στους δρόμους χωρίς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή δεν είχαν στείλει το προβλεπόμενο μήνυμα.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου αλλά και περιφερειακά προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση.

Την ίδια ώρα, πρόστιμα επιβλήθηκαν και στον ΒΟΑΚ σε οδηγούς που ναι μεν ήταν δικαιολογημένοι ως προς την μετακίνησή τους, ωστόσο δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, λένε κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ καθώς επιτέλους, σημειώνουν, θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση.

 

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα

synantisi_stefanaki_me_asol_1.jpg

Με τον Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, κ.Μουδάτσο Θοδωρή, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, στον χώρο του Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας ,σε επίπεδο φορέων, οι δύο παράγοντες έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, αλλά και ,γενικότερα, το μέλλον του αγροτικού κλάδου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη συμμετοχή του Δήμου σε Περιφερειακά και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις κ.λπ.) για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και τον σχεδιασμό για την πιστοποίηση και προστασία από την πανδημία του COVID-19, σε επίπεδο προγραμματικής συνεργασίας.

Ακόμη, η συνάντηση περιλάμβανε τόσο την υπάρχουσα σύγκλισή τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και μελλοντικά σχέδια και δράσεις μεταξύ Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και Α.Σ.ΟΛ. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία και στήριξη, ενώ σηματοδοτήθηκε και η συνέχιση της ύπαρξης μιας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ,επίσης, τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών του Δήμου, κ.Τζιράκης Δημήτρης, όσο και η κα.Κοντογιάννη Μαρία, στέλεχος και συνεργάτιδα του Α.Σ.ΟΛ.