Κρήτη

Κρήτη: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας από την αστυνομία

κορωνοϊός έλεγχος ηράκλειο

Από σήμερα νωρίς το πρωί προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας. Οι σημερινοί έλεγχοι έχουν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων.

"Ευχαριστούμε τους πολίτες για την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή τους στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας", αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. Από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χωρίς κρουαζιέρα το καλοκαίρι το Λιμάνι του Ηρακλείου

Λιμάνι Ηρακλείου

Νεκρό” θα είναι το λιμάνι του Ηρακλείου από κρουαζιερόπλοια και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς, αποτυπώνοντας μια αποκαρδιωτική εικόνα του λιμανιού εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που έχει επιφέρει.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι κατά τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη καθώς και τον Δεκέμβρη (!) θα αρχίσει να υπάρχει μια κάποια κινητικότητα.

Αναφερόμενος στην κίνηση των πλοίων εσωτερικών γραμμών έδωσε το στοιχείο ότι “ η επιβατική κίνηση δε φθάνει ούτε το 40% της χωρητικότητας τους”