Κρήτη

Ηράκλειο

"Κανονικότητα δεν είναι η σκλαβιά" - Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

ΠΑΜΕ ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων και φορέων μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, με κεντρικό πανό: "Κανονικότητα δεν είναι η σκλαβιά. Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Κανένας χωρίς εισόδημα".

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Το Συνδικάτο Γάλατος-Τροφίμων-Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το παράρτημα Ηρακλείου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, οι Σύλλογοι Φοιτητών Βιολογικού και CSD και το Παράρτημα Ηρακλείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Χαιρέτισαν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

 

Σωματεία και φορείς συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Σωματεία και φορείς συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Από τα σωματεία έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί και παρεμβάσεις, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Σοφίου, ξενοδοχοϋπάλληλος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και εκλεγμένος με τις ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του ΕΚΗ. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στο διάστημα της πανδημίας ώστε να μη μείνουν σιωπηλοί αλλά δυνατοί, υπενθύμισε τα σκανδαλώδη κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας σε αντίθεση με τους μισθούς και τα εργατικά δικαιώματα που περικόπτονται ξανά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Κάλεσε την εργατική τάξη να μη δώσει τη συναίνεσή της στην καινούρια σφαγή της, να μην παλέψει για τα συμφέροντα των εργοδοτών, όπως την καλούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αλλά για τα δικά της, για τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Με ενότητα και συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται κι εκείνοι, βρίσκοντας κοινά αιτήματα και βηματισμό, κόντρα στην κυβέρνηση και το ΣΕΒ, κόντρα στα μονοπώλια αλλά και με μέτωπο στα δεκανίκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ, τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές στο ΕΚΗ και σε μια σειρά από σωματεία, που βάζουν πλάτη για να περνούν τα αντεργατικά μέτρα. Υπενθύμισε πως οι εργάτες έχουν τη δύναμη, καλώντας τον κάθε συνάδελφο στη μάχη για να δυναμώσουν τα σωματεία, η ταξική γραμμή κόντρα στον συμβιβασμό. Υποσχέθηκε πως τα ταξικά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν το επόμενο διάστημα όλες τις δυνάμεις τους, καλώντας μαζί τους τον κάθε συνάδελφο για να ανάψουν εστίες αντίστασης και μαχητικής διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία να επιβάλλουν τη σιγή!

Τέλος, τόνισε πως παρότι σε αυτόν τον αγώνα χωράει κάθε εργάτης, κάθε εργάτρια και οι σύμμαχοί τους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν πως μπορεί να ανατραπεί η κυριαρχία του κεφαλαίου και της αστικής τάξης ώστε να πάψει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ιστορία έχει δείξει πως η εργατική τάξη κι ο λαός έχουν ανατρέψει εκμεταλλευτές, έχουν κερδίσει μάχες και πολέμους απέναντι σε αντιπάλους που έμοιαζαν ανίκητοι. Πως αν πιστέψουμε στη δύναμή μας, είναι δυνατό να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς παράσιτα, όπου η εργατική τάξη και ο λαός θα έχουν κατακτήσει να ζουν με βάση της ανάγκες τους.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών το συλλαλητήριο σχημάτισε δυναμική πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πίσω από τα πανό των σωματείων, ώστε να ακουστούν ηχηρά τα συνθήματα του και του κάλεσμά του στους εργαζόμενους του Ηρακλείου για αγώνα.

 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ