Κρήτη

Ηράκλειο

"Καίνε" το Ηράκλειο τα αυθαίρετα - Τι είπε στο Ράδιο Κρήτη ο υπουργός για την πολεοδόμηση

ηράκλειο από ψηλά

Σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από την χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη με τον Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο υπουργός που βρέθηκε στο Ηράκλειο με αφορμή την υπογραφή της σύμβαση κατασκευής του έργου της Ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης Αττικής απάντησε σε ερωτήσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και για τις πολεοδομικές μελέτες που είναι σε εκκρεμότητα.

Για το θέμα των αυθαιρέτων που καίει το Ηράκλειο δήλωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν  οι πολεοδομικές μελέτες στο Ηράκλειο για να προχωρήσει το σχέδιο πόλης και να ενταχθούν περιοχές που περιλαμβάνουν αυθαίρετα.

Δεν θα δοθεί παράταση στην παράταση για τα αυθαίρετα

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους πολίτες να πάνε να τα δηλώσουν για να τα τακτοποιήσουν."Για αυτά τα αυθαίρετα δεν θα δίνουμε αιώνιες παρατάσεις,καλό θα είναι να σπεύσουν να δηλώσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα λεγόμενα "βαριά" αυθαίρετα ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να τα δηλώσουν με αυξημένα τέλη 20% για τον πρώτο χρόνο και μετά 5% ετησίως" επεσήμανε ο υπουργός.

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις πολεοδομικές μελέτες

Για τα εκκρεμή πολεοδομικά σχέδια και μελέτες του Ηρακλείου και άλλων περιοχών ο κ.Χατζηδάκης ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη ότι, τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί μια σύμβαση με την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν τα ειδικά και τοπικά πολεοδομικά σχέδια έτσι ώστε να καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας.

"Είμαστε πάρα πολύ πίσω" παραδέχτηκε ο υπουργός και αναφέρθηκε στο Ηράκλειο λέγοντας ότι γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει αλλά δεν μπορούμε, όπως είπε να γκρεμίσουμε χιλιάδες σπίτια γιατί δεν υπάρχουν πολεοδομικά σχέδια.

Σύσκεψη στην Πολεοδομία Ηρακλείου για τα αυθαίρετα

Την ερχόμενη Δευτέρα όπως ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των οικιστών εκτός σχεδίου πόλης Μιχάλης Βλαχάκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην πολεοδομία Ηρακλείου όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα και ιδιαίτερα με τα εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση