Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν ότι αγνοούν τις συμβάσεις και πληρώνουν με μισθούς πείνας

ξενοδοχείο

Σε... πόλεμο εξακολουθούν να βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με κάποιους ξενοδόχους, καθώς οι τελευταίοι συνεχίζουν να αγνοούν τοπικές και κλαδικές συμβάσεις- συμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ηενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου - πληρώνοντας τους εργαζόμενους τους με μισθούς πείνας!

Η τακτική που ακολουθούν ορισμένοι ξενοδόχοι, είναι - όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκος Κοκολάκης - να δημιουργούν Ενώσεις προσώπων και να καταπατούν με αυτό τον τρόπο, τις υπαρχουσες συμβάσεις.

Μεσα από το ekriti.gr στις 29 Μάρτη, είχαμε τονίσει πως φέτος οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, εργάζονται με καλύτερους όρους.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για όλους. Οπως τονίζει ο κ. Κοκολάκης και εδώ στο Ηράκλειο όπου δεν υπαρχει Ένωση Ξενοδόχων, υπαρχουν επιχειρηματίες που με την παραπάνω αναφερθείσα πρακτική, εχουν εργαζόμενους, με πολλά προσόντα, όπως ξένες γλώσσες, σπουδές στον τουριστικό τομέα και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, με μισθούς εξευτελιστικούς.

«Υπαρχουν εργαζόμενοι με μεγάλη εκπαίδευση, πολλά προσόντα και προυπηρεσία και όμως δουλεύουν με 586 ευρώ μικτά. Αυτό είναι μια άνιση μεταχείριση σε βάρος τους και εμείς πιέζουμε τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κεντρικό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πιέζουμε παράλληλα για τη σύσταση Ένωσης Ξενοδόχων τοπικά, ώστε να έχουμε έναν επίσημο φορέα να μιλάμε, καθώς τώρα, ο καθε ξενοδόχος είναι μόνος και δρα κατά αυτό τον τρόπο», σημειώνει ο κ. Κοκολάκης.

Σημειώνεται ότι σημερα εργαζόνται στο Νομό, περίπου 12.000 εργαζόμενοι. Από αυτούς συμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, η πλειοψηφία πληρώνεται αξιοπρεπώς, μέσα από τις συμβάσεις που το ίδιο το Σωματείο πιέζει για να συνάπτονται, ανά ξενοδοχείο.

«Οι όροι αμοιβής σε αυτές τις συμβάσεις, είναι οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν και στις κλαδικές. Υπαρχουν όμως ακόμη αρκετοι που τις αγνοούν  και δεν τις τηρούν», καταλήγει ο κ. Κοκολάκης.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

βροχή

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το πρωί. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «εξπρές», σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ.

Ήδη από την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για Παρασκευή (3/12) και Σάββατο (4/12) προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από δήμους και Περιφέρειες για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Πότε θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία την Κρήτη 

Σην Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους θυελλώδεις άνεμους.

Στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία. γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν σήμερα Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Meteo: Αστατος καιρός με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, αρχικά στα δυτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, και μέχρι το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά  το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τοπικές βροχές και, τις βραδινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας, φαινόμενα που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Οδηγίες για την κακοκαιρία από την Πολιτική Προστασία

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Κρήτη - κορωνοϊός: Μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς μάσκα και το πλήρωσε ακριβά

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER