Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βγήκαν τα μαχαίρια στη μέση της πλατείας

μαχαίρι

Άγριο επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία των Μοιρών. Οι προσωπικές διαφορές μεταξύ αλλοδαπών προκάλεσαν μαχαίρωμα και πανικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας Αφγανός επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι δύο Πακιστανούς 25 και 36 ετών και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, ενώ τα θύματα είναι εκτός κινδύνου.

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Η καθαριότητα στο ...χέρι μας!

Οροπέδιο Λασιθίου

Η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να σεβόμαστε, και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών-κατοίκων και του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας και Ποιότητας Ζωής, Βαγγέλης Σιγανός, σε  συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα αποψιλώσεις και καθαρισμούς των οικισμών του Δήμου. 

Ως εκ τούτου, ενημερώνονται οι δημότες και παρακαλούνται για την πιστή τήρηση των παρακάτω:

-Απαγορεύεται η ρίψη μπάζων στους κάδους απορριμμάτων και σε  κοινόχρηστους χώρους.

-Απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων σε γεμάτους κάδους.Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος αναζητήστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο.

-Η ρίψη απορριμμάτων να γίνεται πάντα μέσα σε σακκούλες απορριμμάτων.

-Απαγορεύεται η ρίψη στάχτης στους κάδους αν πρώτα δεν έχει κρυώσει, διότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος  πυρκαγιάς.           

-Διατηρούμε τα οικόπεδά μας καθαρά με περιοδικό καθαρισμό και αποψίλωση.

-Δεν τοποθετούμε ογκώδη αντικείμενα ούτε και κλαδιά στα πεζοδρόμια, σε κοινόχρηστους χώρους ,και σε σημεία που εμποδίζουν τα οχήματα.

-Δεν ρίπτουμε σκουπίδια στους δρόμους.

Η καθαριότητα δεν είναι θέμα μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας αλλά θέμα καθημερινό και υψίστης σημασίας, και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε σε υγεία τον όμορφο τόπο μας.