Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Τρέχουν» για να μην ξεκολλήσει ο τεράστιος βράχος από το βουνό

re.jpg

Διαβεβαιώσεις ότι δεν εγκυμονεί κινδύνους ο απότομος βράχος που κρέμεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με τον Προφήτη Ηλία και τα χωριά της ενδοχώρας, ένα θέμα που ανέδειξαν το «Ράδιο Κρήτη» και το ekriti.gr, έδωσε ο γεωλόγος κ. Νίκος Γκούβας που πραγματοποίησε τη σχετική αυτοψία.

Ο κ. Γκούβας μάλιστα μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη επισήμανε ότι δεν υπαρχει άμεσος κίνδυνος απο το βράχο. «Στην περιοχή υπαρχει μεγάλος βραχώδης όγκος, ο οποίος ειναι έντονα διαβρωμένος. Μιλάμε για 4 με 5 χιλιάδες κυβικά. Και πράγματι υπαρχει ανάγκη για την εκπόνηση μελέτης για την υποστήριξη του», σημείωσε ο κ Γκούβας που συνέχισε λέγοντας ότι: «Μπορεί να συνεχιστεί η διεύλευση των οχημάτων μέχρι την ολοκληρωση της μελέτης υπό την προϋπόθεση ότι θα υπαρχει μια συνεχής παρακολούθηση και σε περίπτωση επιδείνωσης της ασταθειας του πρανούς θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα».

Σχετικά με τη μελέτη που θα εκπονηθεί ο γεωλόγος έκανε λόγο για μια άμεσα πραγματοποίηση της, ώστε να προχωρήσει εξίσου γρήγορα η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κρήτη

Στα ύψη η θερμοκρασία - Με τους 38 βαθμούς Κελσίου "φλέρταρε" ο υδράργυρος στη Μεσαρά

ζεστη

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κρήτη την Τετάρτη 22/06/2021 με τον υδράργυρο στην περιοχή της Γόρτυνας να πλησιάζει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου  Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Χάρτης υψηλών θερμοκρασιών, by eva

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - 3η ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε άλογο από πηγάδι - βίντεο