Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Του άρεσε τόσο πολύ η ανάπλαση στα τείχη που ξενάγησε και το ...αμάξι του

αυτοκινητο ενετικα τειχη

Ο Δήμος Ηρακλείου πριν από δύο εβδομάδες παρουσίασε και επίσημα την ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα των ενετικών τειχών, από τον Προμαχώνα Ιησού έως τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το τμήμα παραδόθηκε προς χρήση στους Ηρακλειώτες και στους επισκέπτες.

Μάλιστα, ένας συμπολίτης μας χάρηκε τόσο πολύ από τα αποτελέσματα των εργασιών, που ανέβασε και το αυτοκίνητό του πάνω, για το ...ξεναγήσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης μας.

Το αυτοκίνητο πάνω στα ενετικά τείχη.
Το αυτοκίνητο πάνω στα ενετικά τείχη.

Πέρα από την πλάκα, το αυτοκίνητο δεν έχει καμία θέση πάνω στα ενετικά τείχη, τα οποία είναι από τους ελάχιστους χώρους στην πόλη του Ηρακλείου όπου μπορεί κανείς να περπατήσει, να αθληθεί και να χαλαρώσει.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σαββατοκύριακο περιορισμών και από Δευτέρα πιο χαλαρά μέτρα

ηράκλειο μάσκες

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και όλοι οι περιορισμοί που επιβάλλει το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3, ισχύουν για την ΠΕ Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο, και από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, πιο χαλαρά μέτρα, όπως αποφάσισε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, αφού είχε προηγηθεί μία απίστευτη σύγχυση, με τον χάρτη του ΕΟΔΥ και το ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε χθες το μεσημέρι στο Ράδιο Κρήτη και ξεκαθάρισε ότι το Σαββατοκύριακο στην ΠΕ Ηρακλείου θα ισχύσουν τα μέτρα επιπέδου 3 και από τη Δευτέρα θα "πέσει" στο επίπεδο 2, ωστόσο η είδηση προκάλεσε εκτός από σύγχυση και προβληματισμό, καθώς ουδείς περίμενε στην παρούσα φάση, ενώ δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, το Ηράκλειο να βγει από την αυξημένη επιτήρηση.

To Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών από τις 00.30 έως τις 05.00 

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα

Η ΠΕ Ηρακλείου από Δευτέρα αλλάζει επίπεδο και από "πορτοκαλί" γίνεται "κίτρινο", το οποίο σημαίνει ότι χαλαρώνουν κάποια μέτρα, ωστόσο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00.30.
Δεν θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε χώρους εστίασης επιτρέπεται να καθίσουν μαζί μέχρι 6 άτομα ενώ αυξάνεται σε 65% από 30%, το ποσοστό χωρητικότητας στην εστίαση και σε χώρους που φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, στο 50%.
Την ίδια ώρα δεν ισχύει ο περιορισμός συνάθροισης των 9 ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το όριο αυξάνεται σε 50.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ,. Πληρότητα  65% σε ΜΜΜ. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη στάση των ΜΜΜ. 65% σε πλοία Μέχρι 3 επιβάτες σε taxi.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 26/10 στο Ηράκλειο