Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα ζευγάρια μεταθέτουν το γάμο τους για το 2021 - Τί γίνεται με τις βαπτίσεις

κουφέτα γάμος

Ζημιά που αγγίζει το 90% έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που φιλοξενούν δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, απόρροια των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι ακυρώσεις αυτών των εκδηλώσεων φτάνουν το 70% με 80% σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων γνωστού ομίλου εστίασης στο Ηράκλειο Στέλιο Ρουσοχατζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη.

Ζοφερή αναμένεται η εικόνα και τον ερχόμενο χειμώνα καθώς όπως είπε ο κ. Ρουσοχατζάκης το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό, ενώ ακόμα κι αυτοί που ενδιαφέρονται για κάποια εκδήλωση, προσέρχονται αρκετά συγκρατημένοι.

Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν. Οι εκδηλώσεις γίνονται φέτος σε υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, οργανωμένες στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης Κάτω Γουβών π. Δημήτριος Μιχούδης ανέφερε την μεγάλη μείωση που παρατηρείται μετά την καραντίνα στους γάμους καθώς τα ζευγάρια φοβούνται να προχωρήσουν – υπό αυτές τις συνθήκες – στο μυστήριο. Κάποιοι γάμοι θα γίνουν από τον Ιούλιο έως το φθινόπωρο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται πως μετατέθηκαν για το 2021.

Σε ό,τι αφορά στις βαπτίσεις δεν ισχύει το ίδιο καθώς γονείς και ανάδοχοι προχωρούν κανονικά στο μυστήριο, έστω και με λιγότερους προσκεκλημένους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο τροχαίο στην εθνική οδό- Μεγάλες ουρές στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής (φώτο)

Τροχαίο

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν λίγο πριν τις 3 σήμερα το μεσημέρι στην εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, πολύ κοντά στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, μετά από τροχαίο ατύχημα.

 

Ανατροπή οχήματος
Ανατροπή οχήματος

Όπως φαίνονται και από τις εικόνες που εξασφάλισε το ekriti.gr, επιβατηγό αυτοκίνητο ανετράπη της πορείας του. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά, δύο οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και δύο ασθενοφόρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ασθενοφόρα παρέλαβαν δύο άτομα- έναν άντρα που φέρει χτύπημα στο κεφάλι και μια γυναίκα, ελαφρότερα τραυματισμένη και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

 

Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ
Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ

 

 

Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ