Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο μέσω της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς

sholi_messaras_praktiki_askisi.jpg

Μέσα απο την αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου στον πρωτογενή τομέα!

Ενα μοντέλο που θα συνδυάζει την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, τη μεταποίηση τους και τον Τουρισμό!

Στα πλαίσια αυτά ο αρμόδιος για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης, ταξίδεψε στην Κρήτη.

sholi_messaras_ktirio.jpg

sholi_messaras_ktirio.jpg, by gpapadakis

Ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη σύσκεψη που έγινε, είχε ως βασικό αντικείμενο την προοπτική αξιοποίησης στην Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει ένα παράδειγμα κατάρτισης και εκπαίδευσης. Ενα παράδειγμα χρήσης της καινοτομίας και έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου.

«Οπως ξέρετε εκεί υπαρχει μια περιουσία του Υπουργείου, αλλά και η Σχολή, την οποία στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε και να καταστήσουμε τη Σχολή, ένα παράδειγμα για το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, το οποίο να στηρίζεται στην Γνώση, την Έρευνα, την Καινοτομία, την Κατάρτιση και είναι ένα εργαλείο στην προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το παραγωγικό πρότυπο στον αγροτικό κόσμο.

sholi_messaras_syskepsi_2.jpg

sholi_messaras_syskepsi_2.jpg, by gpapadakis

Κάτι που θα καταφέρουμε επενδύοντας στην ποιότητα των προϊόντων μας, αλλά και στη διασύνδεση της με την Μεταποίηση και τον Τουρισμό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κασίμης

Ο ίδιος τόνισε πως η Κρήτη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για να επενδύσει κανείς σε ένα παραγωγικό πρότυπο. «Στόχος της κυβέρνησης είναι, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να χτίσουμε αυτό το μοντέλο».

Α.Κ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Σημαντικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι

Είκοσι δύο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και 13 ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr τα προβλήματα και η αγανάκτηση των κατοίκων που επλήγησαν τα ρίχτερ, παραμένουν.

Κι αυτό  διότι δεν γίνονται δεκτά στοιχεία κατοίκων από όλα τα χωριά του Δήμων Αρχανών - Αστερουσίων  αν και στο σύνολό τους έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι. Πρόκειται για τους οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί την 1η φορά οπότε και εκδόθηκε το ΦΕΚ που συμπεριελάμβανε τις περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται κρατική αρωγή. 

Μέχρι και σήμερα, 22 ημέρες μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση διότι το σύστημα δεν τους δέχεται και όπως επισημαίνει άνθρωπος που έχει γνώση πάνω στο θέμα, αυτό οφείλεται διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες περιοχές. 

Επίσης, εκτός ...πλαφόρμας παραμένουν και οι Δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου αλλά περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας που επίσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

ESPA BANNER