Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στενό... "μαρκάρισμα" της ΕΛ.ΑΣ σε γάμους και βαπτίσεις

καλάσνικοφ γάμος

Τέλος στην ανομία και την παράνομη χρήση όπλων σε διάφορα χωριά και όχι μόνο, της Κρήτης επιχειρούν να βάλουν οι αστυνομικές αρχές, που πραγματοποιούν γενικευμένους ελέγχους.

Από τις επιχειρήσεις που υλοποιούνται δεν αποκλείονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικά γάμοι, κατά τους οποίους παρατηρούνται πλήθος περιπτώσεων άσκοπων πυροβολισμών.

Οι αρχές τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση πως όσο οι πολίτες δεν συμμορφώνονται με το γράμμα του νόμου, τόσο θα αυξάνονται οι έλεγχοι, ειδικότερα όταν δράσεις που χαρακτηρίζονται “έθιμα” ελλοχεύουν κίνδυνο σοβαρότατων τραυματισμών ή ακόμα και θανάτων έστω και από αμέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, διπλές ήταν οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακο σε γλέντια γάμων.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από σχετικές καταγγελίες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι γαμπρού, στο οποίο και διέμενε ο 75χρονος πατέρας του, όπου βρήκαν και συνέλεξαν 200 φυσίγγια και 29 κάλυκες.

Ο πατέρας του γαμπρού συνελήφθη για να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο πατέρας του γαμπρού δικάστηκε μόνο για τα φυσίγγια, με δικογραφία να έχει σχηματιστεί ωστόσο και για τους άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Μία ακόμα περίπτωση ωστόσο απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές, αυτή τη φορά σε χωριό πολύ κοντά στο Ηράκλειο. Οι αρχές έλαβαν ενημέρωση για τη δράση του 32χρονου ο οποίος προσήλθε βαριά οπλισμένος στο γάμο και προχώρησαν στη σύλληψη του, κατά την έξοδο του από το κέντρο διασκέδασης.

Σε σχετική έρευνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, τρεις γεμιστήρες πολεμικών τουφεκίων, 83 κάλυκες και φυσίγγια. Οι Αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τους ελέγχους ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις συγκεκριμένες πολύ επικίνδυνες συμπεριφορές.

 

Κρήτη

Κρήτη: Κυριακάτικα πρόστιμα σε παραβάτες της κυκλοφορίας

Έλεγχοι πρόστιμα

Οι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία για τις άσκοπες μετακινήσεις. Σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (328) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
 

Οι παραβάσεις σε όλη την επικράτεια
(136) στην Αττική,
(32) στα Ιόνια Νησιά,
(30) στην Κρήτη,
(26) στη Δυτική Ελλάδα,
(19) στην Πελοπόννησο,
(18) στη Θεσσαλονίκη,
(16) στη Θεσσαλία,
(12) στο Νότιο Αιγαίο,
(12) στην Κεντρική Μακεδονία,
(10) στην Ήπειρο,
(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(5) στη Στερεά Ελλάδα,
(4) στο Βόρειο Αιγαίο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.412) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Το Σάββατο, οι παραβάσεις άγγιξαν τις 974.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.