Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε ιδιόκτητα κτίρια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας - Προχωρά το σχέδιο

περιφέρεια κρήτης

Αισιοδοξία επικρατεί στην Περιφέρεια για τη συγκέντρωση πολλών υπηρεσιών της σε ένα ενιαίο κτήριο στο κέντρο του Ηρακλείου. Όπως δήλωσε πριν από λίγο στο «Ράδιο Κρήτη», στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, η μελέτη για το παλιό υγειονομικό στην περιοχή του Λάκκου, στο κέντρο του Ηρακλείου προβλέπει την κατεδάφιση του κτίσματος και την ανέγερση ενός ενιαίου 4όροφου κτηρίου έκτασης περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων με προϋπολογισμό περίπου 5,5 εκ. ευρώ όπου θα μπορέσουν να βρουν στέγη σχεδόν 200 εργαζόμενοι.
Ο κ. Αρναουτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έργο αυτό θα δρομολογηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα, η Περιφέρεια βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά ενός ακόμη κτηρίου επί της λεωφόρου Ικάρου 3000 τ.μ. όπου προβλέπεται να στεγαστούν περίπου 170 εργαζόμενοι. Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, υπάρχει μία προσφορά με βάση τον διαγωνισμό που βγήκε στον αέρα, και αν δεν καταλήξουν οι συζητήσεις, θα προκηρυχθεί νέα διαγωνιστική διαδικασία. Υπολογίζεται ότι με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών, η Περιφέρεια θα εξοικονομήσει πολλά εκατομμύρια που δαπανά κάθε χρόνο για τη μίσθωση κτηρίων που συχνά δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 22/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Τζερμιάδο, στον Άγιο Γεώργιο και στο Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκια της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με την συμβολή κλιμακίων της Κινητής Ομάδας Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Ηρακλείου.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test

Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640