Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προβληματισμός σε ΕΛΑΣ και Δήμο για τα παράνομα, υπαίθρια "πάρτι" (φωτο)

1111111.jpg

Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ του ekriti για τα παράνομα "πάρτι" που στήνουν κάθε Παρασκευή βράδυ μέχρι το πρωί, νεαροί, στην πλατεία του πρώην Ξενία στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

xenia4_0_0.jpg

xenia4_0_0.jpg, by renas

Οπως είπε πρόκειται για αντιεξουσιαστές, οι οποίοι προβαίνουν σε καταπάτηση του δημοτικού πάρκου, θέμα για το οποίο ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος υπηρεσίας Σαββατοκύριακου, που ήταν ο κ. Καραντινός. "Είναι θέμα λεπτό, η διαχείριση των εν λόγω νεαρών, δεν είναι εύκολη υπόθεση", είπε ο κ. Παττακός, προσθέτοντας ότι ουδέποτε έλαβαν άδεια για την πραγματοποίηση των "πάρτι". 
Για το θέμα ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, της οποίας είναι αρμοδιότητα και παραδέχθηκε ότι η δημοτική αστυνομία υπολειτουργεί τα βράδια του Σαββατοκύριακου, λόγω μειωμένου προσωπικού. 
Χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων οι οποίοι δε μπορούν να ησυχάσουν, και τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί.

(στη φωτογραφία εξωφύλλου, φαίνεται το καλώδιο με το οποίο οι νεαροί, "ασφάλισαν" τον πίνακα της ΔΕΗ αφού έκλεψαν ρεύμα)

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης