Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πως θα λειτουργήσει η αγορά το υπόλοιπο των εορτών

Αγορά Ηράκλειο

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου και λόγω του εορταστικού ωραρίου θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου θα είναι ανοιχτά τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, που είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Στο Ηράκλειο, για το υπόλοιπο των εορτών, το εορταστικό ωράριο θα διαμορφωθεί ως εξής:

 

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 9:00-19:00

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 9:00-19:00,

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου κλειστά,

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου κλειστά 

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 9:00-14:00 και 17:00-21:00

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 9:00-15:00

Κυριακή 5 Ιανουαρίου και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου κλειστά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μέσα στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ - Η "μάχη" με τον αόρατο εχθρό (βίντεο)

Γιατροί - κορωνοϊός

Η κάμερα καταγράφει την προετοιμασία των γιατρών που γίνεται με προσεκτικές κινήσεις, πώς φορούν τις ειδικές στολές λίγο πριν μπουν στον θάλαμο, τον αγώνα που δίνουν στο πλευρό των ασθενών αλλά και τις περιγραφές τους για το πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο ιός.

Η μάχη με τον αόρατο εχθρό

Σε όλα τα δωμάτια έχουν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες συνδέονται με μια κεντρική οθόνη για να μπορούν οι γιατροί να παρακολουθούν τους ασθενείς συνεχώς.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην κλινική είναι όταν ένας ασθενής ξαφνικά παρουσιάζει επιδείνωση και πρέπει επειγόντως να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Όσες φορές και να το έχουν κάνει, πάντα τους πιάνει ένα δέος όταν πρέπει να μπουν σε ένα μολυσματικό δωμάτιο. 

Η προετοιμασία για την είσοδο σε έναν μολυσματικό χώρο δεν είναι εύκολη, απαιτεί χρόνο και προσεκτικές κινήσεις.

Η αγωνία και ο φόβος για τον κορωνοϊό

Οι ασθενείς είναι φοβισμένοι, έχουν μια μόνιμη αγωνία στα μάτια τους και κάποιες φορές έχουν τρομερή ανάγκη για οξυγόνο.

Μεταξύ των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στην κλινική του ΠΑΓΝΗ υπήρξαν και νέοι άνθρωποι ή κάποιοι που μέχρι να νοσήσουν δεν πίστευαν στον κορωνοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ανταποκριθεί  στην υγειονομική κρίση. Απόδειξη, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης υγειονομικού αλλά ο φόβος πάντα υπάρχει, τόσο για τους ίδιους όχι και για τις οικογένειές τους, ειδικότερα εάν οι συνθήκες δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες.