Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι μελέτες του ΒΟΑΚ και οι τροποποιήσεις που ζητά του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Άποψη του σχεδίου για τον ΒΟΑΚ, με τις νέες χαράξεις και τις γέφυρες.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου εκδήλωση που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης με θέμα τις μελέτες του ΒΟΑΚ στην Ανατολική Κρήτη και βασικό προσκεκλημένο τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Τεχνικές Εισηγήσεις παρουσίασαν η κ. Ευγενία Καλοφωλιά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη μελέτη «Χερσόνησος – Χανιά» και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις επί των μελετών, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Μιχάλης Χωραφάς προλόγισε περιγράφοντας τις δράσεις του Τμήματος για το θέμα του ΒΟΑΚ και συντόνισε την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος εξήρε τα αποτελέσματα από την έως τώρα θητεία του Υφυπουργού και του ζήτησε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τροποποίησης που έχει καταθέσει το Τμήμα για το έργο «Χερσόνησος – Νεάπολη», οι οποίες έχουν τύχει καθολικής αποδοχής από όλους τους φορείς και να υπάρξει μια στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Παραχωρήσεων (Δ16) για το τμήμα «Χανιά – Χερσόνησος» για το οποίο θα συνταχθεί κοινή επιστολή με το ΤΕΕ/ΤΔΚ. Επίσης, ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Υφυπουργό την ολοκλήρωση των μελετών και τη χρηματοδότηση των τμημάτων του ΒΟΑΚ ανατολικά του Αγίου Νικολάου έως τη Σητεία.

Ο Υφυπουργός απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και ικανοποίησε τη συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων, δηλώνοντας ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις που ζήτησε το ΤΕΕ/ΤΑΚ στο έργο «Χερσόνησος – Νεάπολη» , καθώς και διαβεβαίωσε ότι θα δημιουργηθεί κόμβος για έξοδο προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παράλληλα ανακοίνωσε την ανάθεση και των τελευταίων μελετών εφαρμογής έως και την Παχειά Άμμο καθώς και τριών μελετών εφαρμογής για το τμήμα «Αυχήν Αγκαθιάς- Σητεία», ενώ ενημέρωσε ότι η προμελέτη οδοποιίας του τελευταίου τμήματος θα εγκριθεί εντός του μήνα.

Οι σημαντικότερες όμως ανακοινώσεις ήταν ότι θα προταθούν τα έργα του Ν. Λασιθίου που έχουν πλήρεις μελέτες για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ότι δεν θα υπάρχουν διόδια στα τμήματα του ν. Λασιθίου που θα κατασκευαστούν ως δημόσια έργα. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό τόσο για την τιμή προς το Τμήμα με την παρουσία του, όσο και για τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε τη διαρκή διάθεσή του για συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, τον ΟΑΚ και τους λοιπούς φορείς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού , του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της ΠΕΔ και Συλλόγων Μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Από πού θα περάσει ο νέος δρόμος - Το Ράδιο Κρήτη φέρνει στο φως στοιχεία της μελέτης

Απάντηση Κεφαλογιάννη σε Τσίπρα για ΒΟΑΚ

Κρήτη - τροχαία: Διπλάσιοι νεκροί από πέρυσι - Θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ευρώπη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέος αισθητός μετασεισμός!

Έκτακτη Είδηση, ektakti eidisi

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.01 το μεσημέρι ταρακουνώντας το Ηράκλειο με την περιοχή του Αρκαλοχωρίου και άλλες περιοχές, να βρίσκονται στον χορό των Ρίχτερ. 

Η δόνηση είχει επίκεντρο τα 20 χλμ Βορειοδυτικά της Αρβης με στιακό βάθος τα 5 χλμ.

Στις 13.34 το μεσημέρι σημειώθηκε ένας ακόμα μετασεισμός μεγέθους 4 ρίχτερ ενώ στις 13.21 ένας ακόμα μετασεισμός 4,1 βαθκμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Νεκρός και τραυματίες - Ακατοίκητο το Αρκαλοχώρι και άλλα χωριά

Ηράκλειο - σεισμός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Σεισμός στο Ηράκλειο: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER