Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι αστυνομικοί ζητούν μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό

έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς

Επιστολή προς την πολιτική και φυσική της ηγεσία, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ζητώντας άμεσο έλεγχο απέναντι στον κορωνοϊό, για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στην Αστυνομία.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΠΟΑΣΥ και στους τοπικούς βουλευτές, αναφέρονται τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,    

 Ο Έλληνας Αστυνομικός παραμένει στην πρώτη γραμμή στην μάχη κατά του ιού, με αποτέλεσμα τα κρούσματα Covid-19 σε συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα να αυξάνουν συνεχώς. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ήδη δύο συνάδελφοί μας έχουν βρεθεί θετικοί το τελευταίο διάστημα, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα και είμαστε δίπλα τους. Η υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας έχουμε αποδείξει ότι είναι προτεραιότητά μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.   

Αιτούμαστε να ενημερωθούμε αρμοδίως εάν ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. όσον αφορά την χαρτογράφηση και το έλεγχο των επαφών των νοσούντων, τον χρόνο παραμονής τους σε περιορισμό μέχρι να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αλλά και για την απολύμανση όλων των χώρων που πιθανόν βρέθηκαν, με παράλληλη χορήγηση ακόμα περισσότερου υγειονομικού υλικού στο προσωπικό.

Επιπρόσθετα με τις από 19-06-2020, 10-08-2020, 18-08-2020  και 11-09-2020 επιστολές μας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία ζητήσαμε επανειλημμένως να αιτηθεί η Υπηρεσία την πραγματοποίηση ελέγχων τόσο στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ηρακλείου, όσο και στους κρατούμενους, από ειδική κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., χωρίς όμως να έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα το αίτημά μας.

Ο αστυνομικός από την φύση του επαγγέλματός του έρχεται σε καθημερινή φυσική επαφή τόσο με πολίτες όσο και με συναδέλφους του με αποτέλεσμα η χαρτογράφηση των στενών επαφών του νοσούντος αστυνομικού να είναι δύσκολη έως αδύνατη. Για τον λόγο αυτό ο άμεσος έλεγχος του ΣΥΝΟΛΟΥ του προσωπικού, και όχι επιλεκτικά, είναι επιβεβλημένος και πρέπει να καθιερωθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης είναι αναγκαιότητα να τοποθετηθούν άμεσα προστατευτικά διαχωριστικά στα περιπολικά οχήματα αλλά και προστατευτικά plexiglass σε όλα τα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών, προτεραιότητες που είχαμε επίσης θέσει στις προηγούμενες επιστολές μας.  

 Είναι χρέος όλων μας να εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Ο θωρακισμένος αστυνομικός προσφέρει περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο".

Ο πρόεδρος                   ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης        Χρήστος Αναμουρλού

Πολιτική

Κικίλιας: Να γίνεται η δεύτερη δόση AstraZeneca εκτός αν υπάρχει διαφορετική ιατρική οδηγία

Βασίλης Κικίλιας

Τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ αναφορικά με τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ANT1 επεσήμανε ότι πάνω από 20 χώρες συστήνουν να γίνει κανονικά η δεύτερη δόση του εμβολίου του AstraZeneca με την Ελλάδα να ακολουθεί την ίδια επιστημονική εισήγηση.

«Η επιτροπή εμβολιασμών κάνει επαγγελματικά, με αφοσίωση και καθήκον τη δουλειά της. Εμείς ακολουθούμε, όπως και άλλες 20 χώρες, την επιστημονική κατεύθυνση σε ό,τι έχει να κάνει με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η επιτροπή έχει κάνει τη δουλειά της με επιστημονικούς όρους. Πάνω από 60 εκατ. Ευρωπαίοι και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση αυτού του εμβολίου και θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν και τη δεύτερη», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως η χώρα μας ήδη έχει φτάσει τους 7 εκατ. εμβολιασμούς και το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά. «Το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε θέματα, κυρίως επικοινωνιακά. Τα εμβόλια, όμως, είναι ασφαλή», επεσήμανε. «Η διευθύντρια του EMA, η κυρία Κουκ, είπε σήμερα για μια ακόμα φορά ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και πρέπει να γίνεται. Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου παραμένουν πολύ περισσότερα από ότι οι οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες και έτσι πορευόμαστε», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Θα κάνουν τη δεύτερη δόση με AstraZeneca, εκτός αν υπάρχει σύσταση από γιατρό και σοβαρός λόγος για να μην το κάνει κάποιος», σχολίασε ερωτώμενος για το τι απαντάει στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση της AstraZeneca και μετά τις νέες ανακοινώσεις δεν ξέρουν εάν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη.

«Η πλειοψηφία των πολιτών εξ όσων γνωρίζω ήδη το κάνει και έτσι πρέπει. Και οι επιστημονικοί φορείς σε αυτό καταλήγουν. Πρέπει να είναι διακριτό τι λένε οι επιστήμονες, τι εισηγούνται και τι λένε οι υπόλοιποι με όρους επικοινωνίας», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο «ξεστοκάρισμα» που είχε αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι «όπως και τότε, έτσι και τώρα, πιστεύω ότι αυτός είναι άκρατος λαϊκισμός. Αυτή η εθνική αρχή εμβολιασμών, με κορυφαίους επιστήμονες, είναι μια επιτροπή που διόρισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Υγείας τον κ. Ξανθό. Τη διατηρήσαμε, είναι ακέραιη και επιστημονικά κάνει τη δουλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχιλλέας Γραβάνης στο Ράδιο Κρήτη: Τι να κάνουν οι πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύζυγος Γλυκερίας Μανουσάκη: Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους

Εμβόλιο AstraZeneca: Με SMS στο κινητό θα μπορεί να αλλάξει κάποιος τη δεύτερη δόση