Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι... αποκεφαλισμένες πινακίδες (φωτογραφίες)

πινακίδα 10

Τα χρόνια περνούν, η ζωή προχωρά, οι άνθρωποι τρέχουν και οι πινακίδες κυκλοφορίας που τους προστατεύουν... αλλάζουν και αυτές! Έτσι ακριβώς συμβαίνει με πινακίδα στην παραλιακή του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καράβολα που αυτή την στιγμή στέκει μόνη και έρημη στο ύψος του συντριβανιού, χωρίς τη σήμανση!

πινακίδα 5

πινακίδα 5, by mpeka

πινακίδα 5

πινακίδα 5, by mpeka

πινακίδα 4

πινακίδα 4, by mpeka

Η εν λόγω πινακίδα το 2011 είχε πάνω της, οδοσήμανση με τα  30 χιλιόμετρα όριο ταχύτητας για τους οδηγούς, ενώ τώρα δεν είναι καν πινακίδα… αφού έχει σκουριάσει, είναι έτοιμη να πέσει και στέκεται με πετραδάκια γύρω της….ωστόσο για άγνωστους λόγους βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου, χωρίς οι περαστικοί να καταλαβαίνουν την χρησιμότητα της.

πινακίδα 2

πινακίδα 2, by mpeka

(Η πινακίδα το 2011)

Και δεν είναι μόνο αυτό στην περιοχή αφού το ekriti.gr ανακάλυψε γυρνώντας πίσω... στην ιστορία ότι στην περιοχή οι πινακίδες οδοσήμανσης  είχαν πάντα πρόβλημα.
 

πινακίδα1

πινακίδα1, by mpeka

Πριν χτιστεί το parking πίσω από το παλιό κτίριο στον Καράβολα, υπήρχε μια πινακίδα τρίγωνο με ένα θαυμαστικό πάνω της, που σήμαινε (Πρoσoχή, άλλoι κίνδυνoι ). Τώρα που πήγε το θαυμαστικό;
 

πινακίδα 3

πινακίδα 3, by mpeka

Ενώ λίγο πιο μπροστά από το εν λόγω σήμα, πάλι κατά μήκος της παραλιακής, και πριν γίνει αναδιάρθρωση του χώρου, άλλη μια πινακίδα έστεκε μπροστά από γνωστή καφετέρια της περιοχής για καιρό, χωρίς να  έχει και αυτή σήμα πάνω της.

Σήμερα πάντως το όριο ταχύτητας στον Καράβολα είναι τα 40 χιλιόμετρα, οδοσήμανση που υπάρχει αν επισκεφτεί κάποιος την περιοχή.

Με τις παλιές πινακίδες τι θα γίνει είναι άγνωστό...ελπίζουμε η ιστορία..σύντομα να δείξει.

Μ.Μ

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες