Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο παγετός έχει κάνει την εμφάνιση του στις υπαίθριες καλλιέργειες

παγετος.jpg

Μετά το πρόσφατο κύμα χιονιά και εν αναμονή των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, οι αγρότες καλούνται να δηλώσουν τις ζημιές που τυχόν έχουν πάθει οι καλλιέργειες τους από τον παγετό.
Σε περιοχές όπου υπάρχουν υπαίθριες καλλιέργειες, όπως σε αυτή τη Μεσαράς, έχουν καταγραφεί ζημιές ήδη, ενώ προς το παρόν, γλυτώνουν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή του Τυμπακίου για παράδειγμα δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλη Ορφανουδάκη, παρά μόνο ζημιές περιορισμένης έκτασης.
Μάλιστα ήδη υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά του ΕΛΓΑ μέσω των Δήμων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, υπάρχει η ενημέρωση ότι έχουν εγκριθεί από τον ΕΛΓΑ αναγγελίες για δηλώσεις ζημιάς από παγετό.

Οι δηλώσεις αφορούν τις καλλιέργειες κηπευτικών και μπορούν να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ για να γίνει αυτό οι αγρότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δήλωση: Ταυτότητα αιτούντος, ΑΦΜ και βιβλιάριο λογαριασμού τράπεζας.
 Την ίδια ώρα βέβαια, οι αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως για να είναι έγκυρη η αίτηση που θα καταθέσουν στον ΕΛΓΑ, θα πρέπει να έχουν καλύψει όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να έχουν δηλώσει την ασφαλιστική τους δραστηριότητα. Πρέπει να έχουν κάνει τις σχετικές δηλώσεις καλλιέργειας στον ΕΛΓΑ.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Κρήτη: Περαστικά στην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

ελένη μπορμπουδάκη

Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, εισήχθη η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κα Λένα Μπορμπουδάκη.

Η κα Μπορμπουδάκη θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, σε λίγες ημέρες.

Της ευχόμαστε περαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τραγωδία με τον ηλικιωμένο που είχε εξαφανιστεί

Γλυκά Νερά: Αγωνιώδης ο θάνατος της Καρολάιν - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις