Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μοίρασαν υγειονομικό υλικό στους συναδέλφους τους αστυνομικούς

Η Ένωση, στο πλευρό των αστυνομικών της πρώτης γραμμής

Απαραίτητο υγειονομικό υλικό (υφασμάτινες μάσκες πολλών χρήσεων, χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά τζέλ) προκειμένου να διατεθούν στους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και που εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο, παρέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

O Πρόεδρος Πικράκης Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος Μαρκογιαννάκης Γεώργιος εκπροσωπώντας την Ένωσή μας, αναγνωρίζοντας ότι τα μέτωπα για εμάς είναι πολλά και οι ανάγκες για υγειονομική κάλυψη υμών των ιδίων και κατ’ επέκταση της προστασίας των οικογενειών μας και του κοινωνικού συνόλου είναι μεγάλες, επισκέφθηκαν τα Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου, το Α.Τ. Μίνωα Ηρακλείου, Α.Τ. Βιάννου Ηρακλείου και Α.Σ. Καστελίου Ηρακλείου, όπου παρέδωσαν στους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους απαραίτητο υγειονομικό υλικό (υφασμάτινες μάσκες πολλών χρήσεων, χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά τζέλ) προκειμένου να διατεθούν στους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και που εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

από την επίσκεψη στο ΑΤ Χερσονήσου
από την επίσκεψη στο ΑΤ Χερσονήσου

Παράλληλα καταγράφηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αυτές που αφορούν κυρίως τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την ιδιαίτερη εγκληματικότητα των περιοχών αρμοδιότητάς τους, τα οποία και θα μεταφερθούν στην Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς επίλυση.
Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου για τον ίδιο λόγο.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Α. Υ. Ν. Η.

Ο πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης          Χρήστος Αναμουρλού

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: