Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Μετακομίζουν" οι λαϊκές Καμινίων και Μασταμπά - Που θα μεταφερθούν

λαικη αγορα καλη.jpg

Δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή έκανε δεκτές τις εισηγήσεις του Δήμου για την μετακίνηση των λαϊκών του Μασταμπά και των Καμινίων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα

Προηγήθηκε εκτενής διάλογος με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους στα δημοτικά διαμερίσματα καθώς και με τους εμπόρους και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Παράλληλα ελήφθησαν υπόψιν οι παρατηρήσεις που αφορούν στην ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις αντίστοιχες περιοχές.

Η επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε μετακίνηση δύο λαϊκών αγορών
Η επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε μετακίνηση δύο λαϊκών αγορών

Την ευθύνη από πλευράς Δήμου Ηρακλείου έχει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε:

α) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην περιοχή Μασταμπά και συγκεκριμένα στην συνέχεια της οδού Παρακευοπούλου από την συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου έως την συμβολή της με την Λ. Ιωνίας, αφήνοντας την οδό Μηνά Γεωργιάδη ελεύθερη για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας καθώς επίσης και όποιο άλλο κάθετο δρόμο χρειαστεί προς την Λ. Ιωνίας.

β) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας στην περιοχή Καμινίων και συγκεκριμένα στις οδούς Κανδάνου και Θεοκρίτου .

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με απόφαση της ίδιας επιτροπής της Περιφέρειας στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2019 έχει αποφασιστεί η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς Αλικαρνασσού από τον αστικό χώρο των οδών Αρτεμισίας και Διονυσίου στον δημοτικό χώρο έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όταν γίνουν εκεί οι απαραίτητες εργασίες.

Τόσο ο κ. Σισαμάκης, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Σκουλάς χαιρέτισαν με ικανοποίηση την μετακίνηση των δυο λαϊκών και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα καλής συνεργασίας και στο μέλλον.

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Τοπικές βροχές για την Τρίτη αλλά και ζέστη

βροχές

Νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπουν τα προγνωστικά μοντέλα για αύριο στο νησί της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς.

Παρακολουθείστε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρεις:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον 5ο κύκλο

Μητσοτάκης: «Ιστορική η συμφωνία για τα 18 Rafale» -βίντεο

Πανσέληνος των Λύκων: Η πρώτη πανσέληνος του 2021!