Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και σχολείων

σχολικη αιθουσα

Την σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοτικών και Σχολικών Κτηρίων» υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η χρηματοδότηση της μελέτης προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Το χρονοδιάγραμμά της είναι 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκπόνηση της μελέτης είναι 289.800 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Η μελέτη που ανατίθεται με την σύμβαση αυτή έχει ως αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση 14 δημοτικών και σχολικών κτηρίων του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για :

1ο Γυμνάσιο

1ο και 5ο Νηπιαγωγείο

48ο Δημοτικό Σχολείο

Κ Κ.Ε.Π.Α.

Κ.Α.Π.Η. «Τάλως»

8ο Δημοτικό Σχολείο

6ο ΕΠΑ.Λ.

Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα

1ο Σ.Ε.Κ

37ο Δημοτικό Σχολείο

3ο Λύκειο (παλαιό τμήμα)

2ο και 5ο Δημοτικό

9ο Γυμνάσιο (παλαιό τμήμα)

9ο Γυμνάσιο (νέο τμήμα)

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.: Σημαντική δωρεά προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. με τη δωρεά της συμβάλλει στην ενδυνάμωση του Κ.Κ.Π.Π.Κ. σε κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό.

Όλα τα παιδιά  έχουν ανάγκη από μία αγκαλιά, από την αγάπη και τη φροντίδα ενός γονιού. Γι’ αυτό και η αναδοχή και υιοθεσία αποτελούν την ύψιστη απόδειξη ανιδιοτελούς αγάπης, Οι διασυνδέσεις παιδιών και υποψηφίων γονέων μέσα από το σύγχρονο ενιαίο ψηφιακό σύστημα υιοθεσίας και αναδοχής συνεχίζονται. Στο σημαντικό εγχείρημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης να βρεθεί «μια οικογένεια για κάθε παιδί» συντάσσεται η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. με δωρεά που συμβάλλει στην ενδυνάμωση του Κ.Κ.Π.Π.Κ. σε κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό.

 Ειδικότερα, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020,  μεταξύ της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. κ. Χριστίνας Χαλκιαδάκη και της Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρίας Δαμανάκη υπεγράφη σύμβαση δωρεάς με αντικείμενο την πρόσληψη και απασχόληση δύο (2) Κοινωνικών  Λειτουργών στο Κ.Κ.Π.Π.Κ., συνολικής διάρκειας ενός (1) έτους, με αντικείμενο την ενίσχυση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των φιλοξενούμενων παιδιών στα Παραρτήματα Παιδικής Προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Από την υπογραφή της σύμβασης.
Από την υπογραφή της σύμβασης.

 Η δωρεά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης έρχεται να ενισχύσει εμπράκτως τον επετειακό χαρακτήρα της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς και να αναδείξει την αξία της συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των δημόσιων φορέων για την αναβάθμιση της.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Δαμανάκη σε δήλωση της τονίζει «Η πολύτιμη δωρεά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. στο Κ.Κ.Π.Π.Κ.  μεταφράζεται σε ενίσχυση της προσπάθειάς μας ούτως ώστε τα παιδιά να ανοίγουν τα φτερά τους μέσα σε μία οικογένεια και όχι σε καθεστώς ιδρυματικής φροντίδας, καθώς και να εκπληρωθούν τα όνειρα πολλών συμπολιτών μας να γίνουν θετοί ή ανάδοχοι γονείς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. και –προσωπικά- την κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την ανεκτίμητη στήριξη που δρα πολλαπλασιαστικά ως προς τους αποδέκτες της και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της παιδικής προστασίας».

Αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αξία της συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των δημόσιων φορέων για την αναβάθμιση της.
Αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αξία της συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των δημόσιων φορέων για την αναβάθμιση της.

Σε δήλωσή της η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανέφερε: «Ο στόχος “Μια οικογένεια για κάθε παιδί” δεν μπορεί να μη μας συγκινήσει, δεν μπορεί να μην μας παρακινήσει να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια. Συμβάλλουμε και εμείς λοιπόν από την πλευρά μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, βοηθώντας και  στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα. Ευχόμαστε το έργο των κοινωνικών λειτουργών στα δύο κέντρα, Ηράκλειο και Χανιά, να συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των διαδικασιών αναδοχής στην Κρήτη, ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να βρουν την αγκαλιά, την αγάπη και την φροντίδα ενός γονιού».

Στο πλαίσιο της δωρεάς, έχει αναρτηθεί στο site του Κ.Κ.Π.Π.Κ. η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: http://www.pronoianet.gr/anakoinosi-prosklisi-endiaferontos-5/