Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από μεγάλη μερίδα πολιτών στην Πλατεία Ελευθερίας, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την ευζωία των ζώων, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει στις βασικές διατάξεις του την υποχρεωτική οριζόντια στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τη στείρωση  των δεσποζόμενων ζώων
Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων

 

Με τα σκυλιά τους στην Πλατεία Ελευθερίας
Με τα σκυλιά τους στην Πλατεία Ελευθερίας

Από την πλευρά τους, πολίτες του Ηρακλείου και ιδιοκτήτες ζώων, οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, πολλοί εξ αυτών μαζί με τους σκύλους τους,  διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για μια πρακτική που θα επιφέρει πέραν από τον αφανισμό για ολόκληρες ράτσες σκύλων, όπως τα κρητικά λαγωνικά και την εγκατάλειψη πολλών ζώων συντροφιάς από τους  ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος της στείρωσης.

Κρητικός Λαγωνικός
Κρητικός Λαγωνικός
Διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων
Διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων

Στην κινητοποίηση μάλιστα, παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος συνομίλησε με τους παριστάμενους.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου βρέθηκε στην κινητοποίηση
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου βρέθηκε στην κινητοποίηση

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - Κορωνοιός: Πρόστιμα σε μαγαζιά και στον ΟΦΗ

Ηράκλειο: Τους έκαναν ...τσακωτούς για ηρωίνη

Άγιος Νικόλαος: Ο Αρναουτάκης με τη Χίσλοπ στα γυρίσματα νέας σειράς - φώτο

 

Κρήτη

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει τις ευχές του για επιτυχία στους μαθητές. 

Στο μήνυμα του αναφέρει: 

«Με την ολοκλήρωση μιας δύσκολης και ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Κρήτης, ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Έναν σταθμό στη ζωή των νέων που πρέπει να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε σε όλες και όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία με την ελπίδα ότι  η πορεία της ζωής τους θα είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες ευχάριστες στιγμές.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να επιτελέσουν το έργο τους, εφοδιάζοντας με γνώση τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, παρά τις συνθήκες της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Και βεβαίως σε όλους τους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν τα παιδιά τους σε αυτή τη διαδικασία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Ο έλεγχος του ΤΑΕ Μεσαράς σε ποιμνιοστάσιο και ΙΧ έφερε στο φως πιστόλι και σφαίρες

Η πιο δύσκολη μάχη για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία