Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλουν ληγμένα φάρμακα για την δακοκτονία - Τι απαντά η περιφέρεια

Η αναγραφόμενη ημερομηνία (31/1/2017) σε φιάλη που περιείχε φάρμακο δακοκτονίας.

Σε σοβαρές καταγγελίες, με φόντο το πρόγραμμα δακοκτονίας που επιχειρεί να "θωρακίσει" τις ελαιοκαλλιέργειες και να αποτρέψει μια νέα καταστροφή για τους παραγωγούς, προχώρησε μέσω του Ράδιο Κρήτη ένας εργολάβος δακοκτονίας, ο οποίος συμμετέχει στους ψεκασμούς.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ο εργολάβος υποστήριξε πως στις φιάλες που χρησιμοποίησε για τον 2ο ψεκασμό για την αντιμετώπιση του δάκου, υπάρχει ως ημερομηνία λήξης του φαρμάκου, η 31η Ιανουαρίου 2017. "Κατά την διάρκεια της επιστροφής των φιαλών, μετά την ολοκλήρωση του ψεκασμού, διαπίστωσα πως η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του φαρμάκου πάνω στην ειδική ετικέτα, ήταν η 31/1/2017. Το συγκεκριμένο φάρμακο θα το στείλουμε για έλεγχο, δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στα δηλητήρια, να ψεκάζουμε για τον δάκο και να μην έχουμε αποτέλεσμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναγραφόμενη ημερομηνία (31/1/2017) σε φιάλη που περιείχε φάρμακο δακοκτονίας.
Η αναγραφόμενη ημερομηνία (31/1/2017) σε φιάλη που περιείχε φάρμακο δακοκτονίας.

Χνάρης: "Κανένα πρόβλημα με το φάρμακο"

"Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη είναι τα καλύτερα και τα ακριβότερα", δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα πρωτογενούς τομέα κ Μανώλης Χνάρης, ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του πως "η ημερομηνία που αναγράφεται στην ετικέτα, δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα και την δραστικότητα του φαρμάκου".

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί 1 εκατ. ψεκασμοί για την δακοκτονία, ενώ υπογράμμισε πως αν ο εργολάβος που προχώρησε στην καταγγελία είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε θα τους είχαν δοθεί οι εξηγήσεις. "Δεν πρέπει να δημιουργούμε εντυπώσεις", είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης Χνάρης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης προσπαθεί να αντιμετωπίσει (και με την χρήση GPS στα μηχανήματα) τα φαινόμενα μη εκτέλεσης των ψεκασμών από μερίδα εργολάβων δακοκτονίας, όπως ανέφεραν και με παρεμβάσεις τους  ακροατές του Ράδιο Κρήτη, από διάφορες περιοχές. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θετικός στον κορωνοϊό 47χρονος στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός

Σε κατ'οίκον περιορισμό βρίσκεται από τη Δευτέρα (19/10) ένας 47χρονος άνδρας στο Ηράκλειο ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 47χρονος αποτελεί το νέο κρούσμα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ για την ΠΕ Ηρακλείου. 

Ο 47χρονος προσήλθε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και αφού υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, ενημερώθηκε στη συνέχεια ότι είναι θετικός.

Οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και γι' αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε κατ'οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ekriti.gr χθες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τα αρνητικά δείγματα που είχαν ληφθεί από ύποπτα κρούσματα, έφτασαν περίπου τα 40.