Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν τις πρακτικές ξενοδόχου σε βάρος εργαζομένων

Ξενοδοχεία

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομου Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης και ο Γ. Γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης, καταγγέλλονται οι πρακτικές ξενοδόχου, σε βάρος των εργαζόμενων του.

Συμφωνα με την καταγγελία ο εν λόγω επιχειρηματίας ασυδοτεί, ενώ κάτω από την πίεση του οι εργαζόμενοι φοβούμενοι την απόλυση υπογράφουν τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που τους ανακοινωσε.

«Προχωράει σταθερά για να επιφέρει εργασιακές σχέσεις για τις ανάγκες της «εταιρείας» του  Ομίλου. Καταθέτοντας στο Υπουργείο Εργασίας τη σχετική επιχειρησιακή σύμβαση», σημειώνεται στην ανακοινωση, που αναφέρει πως:

«Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι πίσω  από τις βιτρίνες των πολυτελέστατων ξενοδοχείων οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι σκλάβοι, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας με εντατικοποίηση της εργασίας, την υποδηλωμένη εργασία με απλήρωτες ώρες υπερεργασίας και υπερωρίες, με ανισότητα ανάμεσα στους νέους καις στους παλιούς.

Καλούμε επιτέλους να υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο εκείνο ώστε όλα αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν να υπάρχουν και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν όλα εκείνα τα δικαιώματα που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης θεωρούμε εξίσου υπόλογους κι συνυπεύθυνους όσους από το Υπουργείο Εργασίας αποδέχονται τέτοιους κανονισμούς», καταλήγει η σχετική ανακοινωση.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

κατάστημα κορωνοϊός

Οι ιδιοκτήτες πέντε εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά, καλούνται να πληρώσουν από 300 ευρώ πρόστιμο, καθώς, μετά από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν αναρτήσει το έγγραφο που αναγράφει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και το προηγούμενο 24ωρο και εκτός των προστίμων στους καταστηματάρχες, επιβλήκαν και ακόμη 96 πρόστιμα.

Για μη χρήση μάσκας, 26, εκ των οποίων 7 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 9 στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι και 4 επί του ΒΟΑΚ.

Για άσκοπες μετακινήσεις 70, εκ των οποίων 10 στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 48 στο Ηράκλειο και 6 στο Λασίθι και 1 επί του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου