Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"

διάβασμα

Ανακοίνωση με φόντο τις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, εξέδωσε ο Σύλλογος Ποιότητας Ζωής (Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης - Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου) προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες να μην κάνουν θορυβώδεις ενέργειες και να σεβαστούν την μελέτη των παιδιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται  τα εξής:

Την  ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι   μεγάλος ο αριθμός των τελειόφοιτων μαθητών - υποψήφιων φοιτητών στην πόλη μας που  εντείνουν τη  μελέτη τους στην προσπάθειά τους  να πετύχουν την εισαγωγή τους στις διάφορες σχολές. Η μελέτη, όμως, χρειάζεται ήσυχο περιβάλλον, κάτι που δεν είναι αυτονόητο στο Ηράκλειο, όπου θόρυβοι από κάθε είδους μηχανήματα και κατασκευές,  από την κυκλοφορία οχημάτων (συχνά με το ηχοσύστημα στο τέρμα) από μουσική στα εστιατόρια και καφετέριες (από σήμερα θα δούμε και θα…ακούσουμε)  και από ποικίλα δρώμενα -συχνά ανεξέλεγκτα- σε υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους ακούγονται οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας.                                                                         

Κάνουμε λοιπόν έκκληση στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο,  να σεβαστούν τη μελέτη  των  υποψηφίων φοιτητών αποφεύγοντας θορυβώδεις δραστηριότητες και κάθε  είδους όχληση. Κάνουμε επίσης έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, (δήμο, αστυνομία, λιμεναρχείο κ.α.) να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο  δραστηριοτήτων που προκαλούν ηχορύπανση. 

Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου - Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: “Σαφάρι” ηλεκτρονικών διασταυρώσεων

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για τον επιχειρηματία

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις νοτιοανατολικά του Ηρακλείου

Σεισμογράφος

Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, στην ευρύτερη επριοχή όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα.

Πρίν από λίγο, στις 00:56 π.μ (25/7), ένας ακόμα σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα. Η δόνηση είχε ένταση 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Τα στοιχεία του σεισμού.
Τα στοιχεία του σεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ελέγχουν τα σπίτια μετά τον ισχυρό σεισμό (Φωτογραφίες)

Σεισμοί - Τσελέντης: Τι αναφέρει για τις συνεχείς δονήσεις στο Ηράκλειο

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν αδιαφορία οι κάτοικοι για τους ελέγχους στα σπίτια