Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δωρεάν παράσταση για τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τα εγγόνια τους

Θέατρο

Την διαδραστική θεατρική παράσταση «Ιστορίες στο τάκα - τάκα», του Μπερνάρ Φριό, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, μαζί με τα εγγόνια τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που συμμετέχουν στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. 
Η δωρεάν θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Αίθουσα του «Πειραματικού Θεάτρου».

Λίγα λόγια για το έργο….

Σε ένα σκηνικό περιβάλλον που θυμίζει παιδικό δωμάτιο, τρεις ηθοποιοί -πότε ως ενήλικες και πότε ως παιδιά- ξεδιπλώνουν μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι ρόλων δώδεκα σύγχρονες καθημερινές ιστορίες, που θίγουν σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο αλλά και ουσιαστικό. 
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης 
Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου
Ερμηνεύουν: Φλώρα Ασουμανάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Στεφανάκης 

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.