Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δικηγορικά γραφεία "τρομοκρατούν" καταναλωτές για οφειλές στη ΔΕΗ

ρεύμα ΔΕΗ

Αγανάκτηση προκαλεί στους καταναλωτές, η... "επιστράτευση" δικηγορικών γραφείων από τη ΔΕΗ προκειμένου να λάβει οφειλόμενα, ακόμα και για 200 ευρώ!

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και τεράστια οικονομικά προβλήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά, εξαιτίας της πανδημίας και της ανεργίας που επέφερε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, προκαλεί με τη στάση της, με τους πολίτες στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, να δέχονται τηλεφωνήματα και πιέσεις για να πληρώσουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική. "Αντί η ΔΕΗ να δείξει ανοχή και να βοηθήσει την κατάσταση, καταφεύγει σε εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών". Ο κ. Βοργιάς, επεσήμανε επίσης ότι το ΕΚΗ δέχεται καθημερινά πολλά παράπονα από πολίτες, και για τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του ΔΣ, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κινητοποίησης έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης είπε ότι δέχθηκε και ο ίδιος πολλές καταγγελίες. "Ο ρόλος των δικηγόρων είναι διαφορετικός, και όχι να πιέζουν και να απειλούν τον κόσμο, και σε κάθε περίπτωση, είναι παράνομη η πρακτική των γραφείων αυτών, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία". Παράλληλα τόνισε ότι πίσω από αυτά τη τηλεφωνήματα, πολλές φορές κρύβονται εισπρακτικές εταιρίες και όχι δικηγορικά γραφεία, εξαπατώντας τους πολίτες. Ο κ. Ροζάκης προέτρεψε τους καταναλωτές να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας μέχρι και αποζημίωση.

Χαρακτηριστική περίπτωση ακροατή του Ράδιο Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε ότι είχε συνεχείς οχλήσεις, για μικρή οφειλή προς τη ΔΕΗ, με απειλές και τρομοκράτηση, γεγονός που τον οδήγησε να αλλάξει το νούμερο του τηλεφώνου του!

Τηλέφωνα Συνηγόρου του καταναλωτή για καταγγελίες 210 6460862, 210 6460814 και στον αριθμό 1520 για καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο έμπειρος ναυαγοσώστης έσωσε τρεις ανθρώπους

ναυαγοσωστης

Όσο οι άνεμοι καλά κρατούν τόσο δύσκολες ημέρες καταγράφονται στις θάλασσες της Κρήτης. Τρεις παράλληλες διασώσεις έγιναν πριν από λίγο 12.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Μαλίων.

Πρόκειται για τρεις Γερμανούς τουρίστες, έναν άνδρα 49 ετών και δύο γυναίκες 42 και 43 ετών .

Ο ναυαγοσώστης της σχολής "Ωκεανίς", μπήκε και τράβηξε πρώτα τις δύο Γερμανίδες καταφέρνοντας να τις βγάλει έξω σώες την ίδια στιγμή που καλούσε σε βοήθεια ο 49χρονος άνδρας, καθώς τα ρεύματα τον τραβούσαν μέσα, ενώ είχε πιει και αρκετό νερό.

Ο έμπειρος ναυαγοσώστης κατάφερε να τον βγάλει έξω τον ταλαιπωρημένο άνδρα που μετά βίας διατηρούσε τις αισθήσεις του, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ στην συνέχεια τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.