Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - ΔΕΠΑΝΑΛ: Βιοδιασπώμενα ποτήρια σε όλα της τα καταστήματα!

bio.jpg

Σε μια κίνηση με ισχυρούς συμβολισμούς προχώρησε η Διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, αντικαθιστώντας τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης που χρησιμοποιούσε στα καταστήματά της, με βιοδιασπώμενα.

Από σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, οι επισκέπτες του καφέ ΜΑΡΙΝΑ, του Πλάτανου, του Κουμπέ, του αναψυκτηρίου στην Όαση, του Πολύκεντρου Νεολαίας, καθώς και του αναψυκτηρίου της Δημοτικής Ακτής Καρτερού, απολαμβάνουν τα ροφήματά τους χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, ενώ παραλαμβάνουν και διάφορα είδη (σάντουιτς, τυρόπιτες, κ.α.) σε συσκευασία που επίσης είναι βιοδιασπώμενη.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, με στόχο την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των καταστημάτων και την εναρμόνιση των πρακτικών τους με τις αναγνωρισμένες «πράσινες» τάσεις που αναπτύσσονται διεθνώς.

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη σε δήλωσή της τόνισε: «Για την ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά ένα «σύνθημα», μια «διαφημιστική προσέγγιση», ή μια απλή «ιδέα». Συνοδεύεται από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του τόπου μας και ενισχύουν την παγκόσμια κοινή προσπάθεια για την σωτηρία του πλανήτη. Οι πρωτοβουλίες φυσικά και συνεχίζονται και μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων αποσκοπούμε στο να βελτιώσουμε περεταίρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των καταστημάτων μας και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Κρήτη

Κρήτη: Το... έσκασαν με αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο καραντίνας

τουρισμός ξενοδοχείο καραντίνας

Σε αναζήτηση ατόμων που το... έσκασαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά όπου φιλοξενούνταν, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που διέφυγαν είναι απροσδιόριστος ενώ για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι θετικοί και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα άτομα διέφυγαν με αυτοκίνητο.