Κρήτη

Ηράκλειο

Το Ηράκλειο αποκτά περισσότερα πάρκα και πλατείες!

πάρκο

Το πρώτο βήμα έτσι ώστε ακόμα και μέσα στο 2017 το Ηράκλειο να αποκτήσει περισσότερα πάρκα και πλατείες, έκανε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου και η Τεχνική Υπηρεσία, εξασφαλίζοντας τα χρήματα για τις μελέτες που πρόκειται να γίνουν. Πρόκειται ουσιαστικά για διαμορφώσεις των κοινόχρηστων χώρων της πόλης που είτε δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ είτε χρήζουν βελτίωσης. 

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο ekriti.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, μέσα στο έτος θα γίνουν οι πρώτες μελέτες και γιατί όχι και οι πρώτες διαμορφώσεις των χώρων. Ο  τρόπος αξιοποίησης τους στοχεύει στο να υπάρχει πολύ πράσινο, λίγη συντήρηση και μικρό κόστος ενώ τονίζει το γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Όπως διευκιρνίζει ο αντιδήμαρχος, στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στο παλιό σχέδιο πόλης, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες όμως εκεί, θα εξεταστούν τα υπάρχοντα πάρκα. 

Αντίθετα, περιοχές όπως Θέρισσος, Δειλινά, Κορώνη Μαγαρά, Μεσαμπελιές, Αγιος Ιωάννης Κνωσσού και άλλες, φαίνεται να είναι από τις πρώτες των οποίων οι κοινόχρηστοι χώροι θα διαμορφωθούν.

Οι κοινόχρηστοι χώροι (πάρκα και πλατείες) που θα διαμορφωθούν θα δώσουν μία νέα και όμορφη εικόνα, λέει ο κ. Αναστασάκης, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τρόπο το Ηράκλειο θα αποκτήσει περισσότερα πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες. 

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορταζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)