Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 67 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και αγροτική οδοποιία (Βίντεο)

δρομος ασφαλτος ασφαλτόστρωση

Εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 6  Οκτωβρίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού ύψους περίπου 67 εκατομμυρίων ευρώ (66.472.000)    

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η μελέτη και η δημοπράτηση έξι έργων ασφαλτοστρώσεων, προϋπολογισμού περίπου 6.696.000 έκαστο (με ΦΠΑ), για κάθε μια από τις κοινότητες του Δήμου (1η, 2η, 3η , 4η κοινότητα, κοινότητα Βασιλειών, δημοτική  ενότητα Νέας Αλικαρνασσού) καθώς και τρία έργα ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 992.000 για κάθε μία από τις ενότητες Τεμένους, Γοργολαϊνη, Παλιανής. Τα έργα αναμένεται να υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το 2021.

Παράλληλα εγκρίθηκαν και άλλα έξι έργα τσιμεντοστρώσεων και αγροτικής οδοποιίας (3η και 4η Κοινότητα, κοινότητα Βασιλειών, ενότητες Τεμένους, Γοργολαϊνη, Παλιανής) προϋπολογισμού περίπου 3.720.000  ευρώ έκαστο (με ΦΠΑ).

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που αφορά τόσο στον αστικό ιστό όσο και στην περιφέρεια του Δήμου, το οποίο πιστεύουμε ότι θα αμβλύνει ουσιωδώς το διαχρονικό πρόβλημα του κακού οδικού δικτύου της πόλεως.

Tα τελευταία χρόνια έχουμε καταβάλει συστηματικές προσπάθειες προς την αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο με τα συγκεκριμένα έργα θεωρούμε ότι η βελτίωση θα καταστεί εμφανής σε όλους».

Υπολογίζεται ότι με το  πρόγραμμα που εγκρίθηκε θα ασφαλτοστρωθούν περισσότερα από 150 χιλιόμετρα, ενώ σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΗ θα δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους όπου εκτελείται το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλεως.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης που εκτελούνται στο πλέγμα των οδών πίσω από το Εργατικό Κέντρο,

Ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη για την πορεία των εργασιών στις οδούς Λοχαγού Καραγιάννη, Αθανασίου Διάκου, Νταλιάνη, Δρακοντοπούλου και Αθηνάς, οι οποίες κοντεύουν να ολοκληρωθούν, αναβαθμίζοντας το οδόστρωμα σε μια περιοχή που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα στο νησί

κορωνοϊός - νοσοκομεία

248 τα νέα κρούσματα - 14 θάνατους - 296 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συγκεκριμένα:

7 νέα κρούσματα στην Π.Ε Ηρακλείου, 9 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και 1 στο Λασίθι.

Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Κυριακή 20 Ιουνίου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κoρωνοϊού:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 18
ΑΝΔΡΟΥ 1
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 4
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 11
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 3
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 14
ΕΥΒΟΙΑΣ 3
ΗΛΕΙΑΣ 1
ΗΜΑΘΙΑΣ 2
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 7
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2
ΚΑΒΑΛΑΣ 3
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 33
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2
ΚΙΛΚΙΣ 2
ΚΟΖΑΝΗΣ 6
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 1
ΚΩ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
ΛΑΡΙΣΑΣ 16
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3
ΜΥΚΟΝΟΥ 1
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 21
ΠΑΡΟΥ 2
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11
ΠΕΛΛΑΣ 3
ΠΙΕΡΙΑΣ 4
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 9
ΡΟΔΟΥ 4
ΣΑΜΟΥ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2
ΧΑΝΙΩΝ 3
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 4

Διαβάστε επίσης:

Καλάβρυτα: Δεν σχετίζεται ο θάνατος της 55χρονης με το εμβόλιο της Pfizer

Φθιώτιδα: Νεαρός αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του