Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τα σωματεία της στην Κρήτη διοργανώνουν με την συμμετοχή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και με την σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Ημερίδα - Εσπερίδα με θέμα:
" Το Ελληνικό Δικαιικό Σύστημα για τα Ζώα , πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ο ρόλος των Εισαγγελικών, Αστυνομικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών".
και θα πραγματοποιηθεί την 01 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην πλ. Αγοράς.
Κεντρικοί Ομιλητές
- Η τ.Εισαγγελέας Ζώων Αθήνας και Αντεισαγγελέας Εφετών κα Αθηνά Θεοδωροπούλου με θέμα : "Σχέσεις αμφιμονοσήμαντης αντιστοιχίας μεταξύ των διαφόρων δικαικών συστημάτων της Ευρώπης απέναντι στα Ζώα / Κενά και ασάφειες της ελληνικής νομοθεσίας".
- Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου και " Ειδικός Εισαγγελέας κατά της Ρατσιστικής Βίας"- Υπ. ΔΝ Α.Π.Θ κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης με θέμα : " Προβλήματα πρακτικής του νόμου για τα ζώα , ο ρόλος των εισαγγελέων και της αστυνομίας. Ο ρατσισμός-ειδισμός απέναντι στα Ζώα" .
- O Υπαστυνόμος Α' κ. Φιαγκουσάκης Εμμανουήλ εκ μέρους της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με θέμα: "Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων των 3 βασικών νόμων και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα" .
Την Ημερίδα , στην οποία θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Στρατηγός Ανδρέας Δασκαλάκης, θα παρακολουθήσουν αστυνομικοί από όλη την Κρήτη και άλλες εμπλεκόμενες Αρχές και είναι ανοικτή για το κοινό.